HR Omgevings- en bedrijfsanalyse en advies

In de cursus HR omgevings- en bedrijfsanalyse en advies analyseer je het bedrijf en de omgeving en kom je tot een (beleids)advies. Ook leer je dit advies overtuigend over te brengen aan de directie.

Betrouwbare inzichten krijgen

Bepaalde signalen of ontwikkelingen in de organisatie kunnen reden zijn tot zorg of leiden tot nieuwe ambities. Denk maar eens aan oplopende verzuimcijfers, opvallende informatie uit een tevredenheidsonderzoek van medewerkers of lang openstaande vacatures. Een goede externe en interne analyse helpt om, heel gestructureerd, betrouwbare inzichten te krijgen in de situatie.

Een gericht advies formuleren

Tijdens deze HR-cursus kijk je naar de omgeving, het bedrijf zelf en internationale en juridische aspecten. Vanuit deze bevindingen formuleer je een gericht advies dat aansluit bij de strategische doelen van de organisatie. En dan ben je er nog niet. Want je moet deze resultaten ook overtuigend overbrengen aan de directie zodat er geloof en vertrouwen ontstaat in je advies.

Het is belangrijk dat je niet schrikt van weerstand, maar hier goed mee omgaat en er zelfs je voordeel mee doet. Deze cursus is een onmisbaar onderdeel in je werk als HR-adviseur.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Dinsdag van 12:00 – 15:00 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Donderdag van 12:00 – 15:00 uur

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen n.v.t.
Start In de week van 2 september 2024
Aanmelden tot 30 juni 2024

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Human Resource Management. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.