Cursus Gebruikmaken van informatie Avans Hogeschool

Gebruikmaken van informatie

In de cursus Gebruikmaken van informatie leer je wat informatie is, hoe je het gebruikt en waarom informatie een randvoorwaarde is voor de continuïteit van een bedrijf of organisatie.

Zonder informatie geen keuzes

Informatie is de aorta voor iedere organisatie. Zonder tijdige, betrouwbare en waardevolle informatie zijn geen strategische en beleidsmatige keuzes mogelijk. Informatie is noodzakelijk voor het voortbestaan en om doelstellingen te behalen. Of het nu gaat om klantinformatie, financiële informatie, kwaliteitsinformatie, marktinformatie of HRM-info.

Basis voor managementproces

Kwalitatief goede informatie begint bij het goed vastleggen. Informatie is de basis voor het managementproces en heeft dus vooral waarde als erover wordt gesproken. Daarom moet informatie ook tijdig en soepel door de organisatie worden verspreid. Systemen en ICT zijn belangrijke hulpmiddelen. Informatie heeft ook een motiverende rol. Meten is weten. Informatie geeft vertrouwen, zorgt voor bevestiging en helpt je koers te houden.

Bruikbare data

Je gaat aan de slag met alle vormen van informatie. Je leert hoe je het verzamelt, filtert, op waarde schat en er bruikbare data van maakt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Locatie & lesdag

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Maandagmiddag/-avond

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdagmiddag/-avond

Kosten cursus € 1.815, inclusief toestingskosten
Kosten studiematerialen Ongeveer € 150
Start Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot 17 december 2024*
Studiebelasting

12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten

Toetsing Informatieplan met verantwoordingsbijlagen en een video van een overtuigende presentatie in de organisatie
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

* Onder voorbehoud

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma om de studieopdrachten uit te voeren. Een werkplek is van belang om de leeruitkomst aan te tonen. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijd Associate degree opleiding Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van deze tweejarige opleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden