Cursus Continue prestatieverbetering Avans Hogeschool

Continue prestatieverbetering

Met de cursus Continue prestatieverbetering leer je binnen je eigen organisatie continu bedrijfsprocessen te verbeteren met de Leanfilosofie. Je ontwerpt een procesverbetering en implementeert deze.

Parallel hieraan werk je aan je eigen ontwikkelingproces, onder begeleiding van je docenten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • intervisie
  • omgaan met weerstand
  • reflectievaardigheden
  • draagvlak creëren in groepen
  • feedback geven en ontvangen

Continu processen verbeteren

Profit- en non-profitorganisaties komen via verschillende processen tot een product of dienst. In deze cursus leer je hoe je deze processen in kaart brengt en hoe je verspillingen en knelpunten ontdekt. Uitgangspunt is dat de organisatie optimaal voldoet aan de wens van afnemers. Of dit nu een bedrijf is, de politiek of de maatschappij.

Verbetermethode

Je ontwikkelt een verbetermethode voor een bestaand proces, gaat deze zakelijk presenteren en leert te beïnvloeden met de Roos van Leary. En als dat lukt, implementeer je die verbetermethode ook. Vooraf krijg je de nodige kennis aangedragen en ook tijdens je onderzoek word je begeleid. Dit levert de organisatie een bruikbaar eindproduct op. Parallel hieraan werk je aan je eigen ontwikkelproces, onder begeleiding van je docenten. Tegen extra betaling van € 500 kun je het LCS Green Belt-certificaat behalen.

Bestaand proces onder de loep 

Tijdens deze cursus neem je in tweetallen een bestaand proces binnen de organisatie van één van beiden onder de loep. Tip: denk vooraf na over een geschikt proces voor deze opdracht.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Locatie & lesdag

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Maandagmiddag/-avond

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdagmiddag/-avond

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 250
Start Week van 26 augustus 2024*
Aanmelden tot 30 juni 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijd Associate degree opleiding Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de tweejarige opleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.