Cursus Begrijpen van organisatiedynamiek Avans Hogeschool

Begrijpen van organisatiedynamiek

De cursus Begrijpen van organisatiedynamiek geeft je inzicht in het bestaansrecht van een organisatie. Je leert over belangrijke bedrijfskundige thema’s en omstandigheden van de organisatie.

Organisatie begrijpen

Wil je een organisatie begrijpen dan moet je je verdiepen in belangrijke bedrijfskundige thema’s en omstandigheden. In deze cursus leer je hoe je een eerste inventarisatie maakt en meer inzicht krijgt.

Impact van aspecten

Je onderzoekt de belangrijkste organisatorische, financiële en juridische aspecten van jouw organisatie. Je beoordeelt de impact en bepaalt welke plaats ze in de organisatie innemen. Hierbij gebruik je bestaande en relevante theorieën. Je maakt een eindopdracht die je toelicht en verdedigt in een criterium gericht interview.

Belangrijke onderdelen

Met passende overzichten en methoden breng je de aansturing van jouw organisatie in beeld. Je analyseert de interne en externe omstandigheden van jouw organisatie-eenheid met een SWOT-analyse, het BLIM-MODEL, 7-S model, DESTEP of een vergelijkbaar model. Je onderzoekt of de organisatie levensvatbaar is.

Cursusspecificaties

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Maandag van 14:40 tot 22:00 uur

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Woensdag van 14:40 tot 22:00 uur 

Kosten cursus € 1.815 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 175
Start Week van 26 augustus 2024* 
Aanmelden tot 30 juni 2024*
Studiebelasting 12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Portfolio assessment en criterium gericht interview
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Microcredential De microcredential is een landelijk geregistreerd en erkend kwaliteitskeurmerk. Dit digitaal certificaat toont aan over welke kennis, vaardigheden en competenties je beschikt na afronding van de cursus.

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.