Werktuigbouwkunde

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij doet alles even zorgvuldig en doordacht. Je leert bij de opleiding Werktuigbouwkunde producten maken die iets toevoegen aan het leven van de gebruiker. Een creatief en precies vak.

De overheid stimuleert de verkoop van milieuvriendelijke auto's. Jij bedenkt hoe die nieuwe auto eruit komt te zien. Jouw klant wil een productiemachine voor chocoladerepen. Als commercieel technicus weet jij precies hoe een installatie in elkaar zit. Een werktuigbouwkundige werkt aan vrijwel elk product of machine.

Jij

Je vindt het ontwerpen van machines, producten en processen interessant. Je werkt zorgvuldig en doordacht en je bent creatief. Je kunt goed analyseren en houdt van het oplossen van technische problemen.

De opleiding Werktuigbouwkunde

De studie draait voor een belangrijk deel om het ontwerpen en construeren van machines, gereedschappen, constructies, processen en producten. Je bedenkt slimme en innovatieve oplossingen voor tal van technische problemen. Om dit voor elkaar te krijgen maak je als werktuigbouwer gebruik van je uitgebreide kennis van materialen, onderdelen en productietechnieken. Daarbij verlies je economische en maatschappelijk factoren niet uit het oog.

Na je afstuderen behaal je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Topopleiding_Keuzegids_Hbo2018_Avans

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Werktuigbouwkunde, door weekblad Elsevier 2017 en door Keuzegids Hbo 2018.

In onderstaande video vertellen studenten over de opleiding Werktuigbouwkunde.

 

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie