Werktuigbouwkunde

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij lost problemen graag op een constructieve manier op. Je leert bij de opleiding Werktuigbouwkunde producten maken die iets toevoegen aan het leven van de gebruiker. Een creatief en logisch vak.

De overheid stimuleert de verkoop van milieuvriendelijke auto's. Jij bedenkt hoe die nieuwe auto eruit komt te zien. Jouw klant wil een productiemachine voor chocoladerepen. Als commercieel technicus weet jij precies hoe een installatie in elkaar zit. Een werktuigbouwkundige werkt aan vrijwel elk product of machine.

De opleiding wordt al een aantal jaar in de top 2 van Nederland in de Keuzegids beoordeeld door studenten.

Jij

Je vindt het ontwerpen van machines, producten en processen interessant. Je werkt zorgvuldig en doordacht en je bent creatief. Je kunt goed analyseren en houdt van het oplossen van technische problemen.

De opleiding Werktuigbouwkunde

De studie draait voor een belangrijk deel om het ontwerpen en construeren van machines, gereedschappen, constructies, processen en producten. Je bedenkt slimme en innovatieve oplossingen voor tal van technische problemen. Om dit voor elkaar te krijgen maak je als werktuigbouwer gebruik van je uitgebreide kennis van materialen, onderdelen en productietechnieken. Daarbij verlies je economische en maatschappelijk factoren niet uit het oog.

Na je afstuderen behaal je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Kleinschaligheid en persoonlijke sfeer kenmerken de opleiding. Evenals een goede balans tussen theorie en praktijk. Je volgt de eerste 2 jaar basisvakken om inzicht te krijgen in de werking van machines. De theorie gebruik je voor practica in de werkplaats.

In onderstaande video vertellen studenten over de opleiding Werktuigbouwkunde.


Stel je vragen 

over de opleiding:
stel je vragen over de opleiding via Instagram. Je krijgt antwoord van een van de studenten. 
aan ons onderwijsbureau: 
stel je vragen over de lessen of over studiekeuze aan ons onderwijsbureau