Mens en Techniek

Voltijdopleiding in Breda

Voltijdopleiding in Breda

Bij Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie leer je hoe je met techniek de zorgkwaliteit verbetert. Later ga je aan de slag in een functie op het snijvlak van zorg, welzijn en technologie.

Jouw kennis is van grote waarde voor patiënten, artsen, verpleegkundigen en technici. Als medisch-technisch adviseur draag je bij aan de gezondheid van mensen. Bij een opname, in een zorgsituatie thuis of preventief. Als ontwerper bij een e-healthbedrijf ontwikkel je bijvoorbeeld vr-brillen die patiënten laten zien hoe een operatie verloopt. Hierdoor zijn ze minder bang voor de ingreep.

Jij

Jij hebt interesse in de gezondheidszorg en alle technologie daaromheen. Het welzijn van de cliënt vind je erg belangrijk. Je bent communicatief vaardig, nieuwsgierig en bruist van de ideeën. Het lijkt je leuk om nieuwe oplossingen te bedenken. Zo verbeter jij de zorg.

De opleiding Mens en Techniek

In de eerste 2 studiejaren ontwikkel je een brede kennisbasis op het gebied van zorg, bedrijfskunde en technologie. Daarna heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de advies- of ontwerpkant, of je doet beide. Als adviseur verbind je de werelden van zorg en techniek. Word je ontwerper, dan bedenk en ontwikkel je zorgvernieuwingen. Ben je geslaagd, dan ken je het speelveld van de zorg en ben je ingenieur op het gebied van de zorg.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

Bekijk de video waarin studenten en oud-studenten vertellen over de opleiding en beroepsmogelijkheden.

 

Kenmerkend voor deze opleiding

We leiden gezondheidstechnologen op in een dynamische, informele omgeving waarin gezondheidszorg centraal staat. Je werkt nauw samen met toekomstige zorg- en welzijnsprofessionals, zoals verpleegkundigen, fysiotherapeuten en sociaal werkers. Samen met studenten van andere opleidingen werk je aan reallife-opdrachten. Betrokken, vakbekwame docenten zorgen voor persoonlijke begeleiding.

De opleiding start met ingang van het studiejaar 2018-2019 in Breda. Eerder was Tilburg de standplaats. 

Avans werkt samen met andere hogescholen die Mens en Techniek aanbieden. Allemaal opleidingen op het snijvlak van techniek en gezondheidszorg, maar elk met een eigen accent. 

Bewegingstechnologie, De Haagse Hogeschool
Biometrie, Zuyd Hogeschool
Gezondheidszorgtechnologie, Hogeschool Rotterdam
Orthopedische Technologie, Fontys

Open dag 9 november 2019

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie