Mens en Techniek voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Bij Mens en Techniek | Gezondheidszorgtechnologie leer je hoe je de gezondheidszorg van morgen kunt verbeteren. Later ga je aan de slag in een functie op het snijvlak van zorg, welzijn en technologie.

Als gezondheidszorgtechnoloog ben je van grote waarde voor zorgprofessionals, managers en ontwikkelaars. En de mensen waar je het uiteindelijk voor doet: cliënten, patiënten, zorgvragers en gebruikers. Als adviseur draag je bij aan de gezondheid van mensen en help je organisaties om zorgtechnologieën effectief in te zetten. Als ontwerper draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe producten of hulpmiddelen.

Jij

Jij hebt interesse in de gezondheidszorg en alle technologie daaromheen. Het welzijn van de mensen vind je erg belangrijk. Je bent communicatief vaardig, nieuwsgierig en bruist van de ideeën. Het lijkt je leuk om nieuwe oplossingen te bedenken en samen te werken met anderen. Zo verbeter jij de zorg.

De opleiding Mens en Techniek

In de eerste 2 studiejaren ontwikkel je een brede kennisbasis op het gebied van gezondheidskunde, technologie, bedrijfskunde en communicatie. Daarna kies je voor de advies- of ontwerpkant, of je doet beide. Als adviseur leer je hoe je een implementatieplan of advies opstelt waarin je de wensen van alle betrokkenen samenbrengt. Word je ontwerper, dan help je mee zorgvernieuwingen te bedenken en ontwikkelen. Na je studie ken je het speelveld van de zorg en ben je Bachelor of Science (BSc).

Bekijk de video waarin studenten vertellen over de opleiding en beroepsmogelijkheden:

o


Of bekijk deze presentatie van de opleiding in vogelvlucht.

Kenmerkend voor deze opleiding

We zijn een kleinschalige opleiding met een leertuin waarin studenten en docenten elkaar ontmoeten. We kennen elkaar. Als student werk je niet alleen onderling nauw samen, maar je voert ook projecten uit met studenten van andere opleidingen, zoals verpleegkundigen, fysiotherapeuten en sociaal werkers. Samen met hen werk je aan actuele vraagstukken uit de praktijk. Betrokken, vakbekwame docenten zorgen voor persoonlijke begeleiding. Benieuwd of de opleiding bij jou past? Bekijk de video van student Thomé:

 

Avans werkt samen met andere hogescholen die Mens en Techniek aanbieden. Allemaal opleidingen op het snijvlak van techniek en gezondheidszorg, maar elk met een eigen accent.

Bewegingstechnologie, De Haagse Hogeschool
Biometrie, Zuyd Hogeschool
Gezondheidszorgtechnologie, Hogeschool Rotterdam
Orthopedische Technologie, Fontys

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie