Volg deze opleiding in Breda
Opleiding in beeld

Waarom de opleiding Communicatie

Veel aandacht voor jou met lessen Persoonlijk Leiderschap
Je leert over kritisch denken, gedragsbeïnvloeding en sociale psychologie
Je wordt gezien! Korte lijnen, informeel contact en gezelligheid
Je doet opdrachten vanuit de praktijk in het 1e jaar

Meer over deze hbo-opleiding

Waar word je voor opgeleid

Wat wordt er van jou verwacht

Je bent nieuwsgierig en kritisch. Je barst van de ideeën en bent creatief en je wilt nieuwe dingen onderzoeken. Denken en doen gaan voor jou hand in hand. Voordat jij een advies geeft over een communicatievraagstuk, heb je gedegen onderzoek gedaan, goed nagedacht en geluisterd naar alle betrokkenen. Omdat je steeds doorvraagt, weet je welke communicatiemiddelen je in kunt zetten. En wat je zeker niet moet doen. Herken jij jezelf hierin, dan is de bachelor Communicatie echt iets voor jou.

Bekijk alvast vervolgopleidingen

Je gaat na je hbo Communicatie verder studeren en haalt je master aan de universiteit. Je kiest bijvoorbeeld voor Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Of gaat naar de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Studie in cijfers

Verhalen uit de opleiding

Diederik van Herwijnen

Docenten hebben veel praktijkkennis en kunnen je helpen met hulp van hun connecties.

Verder lezen

Opbouw van Communicatie

Studieprogramma

De hbo Communicatie opleiding duurt 4 jaar. Het eerste jaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Daarna zijn de jaren verdeeld in semesters van 20 weken. De opleiding biedt veel afwisseling tussen colleges, praktijkopdrachten en zelfstudie.

Wat leer je bij Communicatie

Studententelefoon

Heb je een vraag of vind je het leuk om met een van onze studenten te kletsen? App dan naar onze studententelefoon: 06 - 84730824. Annemiek beheert de studententelefoon. Zij weet echt álles over de opleiding Communicatie. 

Studententelefoon

Jaar 1

Je leert hoe je communicatiemiddelen ontwikkelt en hoe je ze inzet. Je onderzoekt de interne communicatie van een organisatie. Leert opdrachtgevers overtuigen. En adviseert over de communicatie rond een product. Bijvoorbeeld voor een hogere verkoop van Cassis bij een jonge doelgroep. Je leert waaruit het imago van organisaties is opgebouwd. En hoe je dat beïnvloedt. Elk studiejaar kun je 60 studiepunten halen. In jaar 1 moet je minimaal 52 studiepunten halen om naar jaar 2 te gaan.

Jaar 2

Je leert over communicatie en gedrag en over communicatie in een organisatie. Je doet praktijkopdrachten voor opdrachtgevers en gaat naar het buitenland voor een studiereis.

Jaar 3

Het derde jaar loop je een half jaar stage. Je leert strategische keuzes maken en toont leiderschap. Daarna volg je een semester strategische communicatie en reputatie.

Jaar 4

In jaar 4 verbreed of verdiep je je kennis met een keuzemodule. Het laatste halfjaar ga je afstuderen. Met een afstudeeropdracht in de praktijk laat je zien dat je een vakkundig communicatieadviseur bent.

Bekijk de interactieve presentatie

Je hoeft niet te wachten tot een Open dag of voorlichtingsavond om onze opleidingspresentatie te volgen. Je kunt de presentatie gewoon hier bekijken.

Het is een interactieve presentatie, waarin jij zelf bepaalt over welke onderwerpen je meer wilt weten. Het werkt heel gemakkelijk. Klik in het hoofdmenu op een onderwerp en je komt meteen bij de informatie. Zet je geluid aan want onze docent geeft je de nodige toelichting. Zo weet je zeker dat je de informatie ook goed begrijpt.

Bekijk hier de opleidingspresentatie

Keuzevrijheid in je studie bij Avans

Bij voltijd- en duale opleidingen van Avans volg je de eerste 1,5 jaar binnen je eigen opleiding onderwijs, zodat je een vaste thuisbasis hebt en de benodigde basiskennis opdoet. Daarna krijg je de mogelijkheid om een groot deel van je resterende opleiding zelf in te vullen. Dit is 25% van de gehele 4-jarige opleiding, je kiest dus in totaal 1 jaar zelf. Dit doe je met (keuze)modules vanuit je eigen opleiding of andere opleidingen die het beste passen bij wat jij wilt leren. Maar je kunt ook een route volgen die dicht bij je gekozen opleiding ligt en voor verdieping in je vakgebied zorgt. Het maken van deze keuzes doe je niet alleen, je wordt hierbij begeleid door onze studieloopbaanbegeleiders en docenten.

Kom langs bij Avans

Meeloopdag

Je hebt je al verdiept in een opleiding en meegedaan aan een proefstudeerdag. Nu wil je de knoop doorhakken en checken of deze opleiding de juiste is. Meld je dan aan voor een meeloopdag.

Na je aanmelding neemt een student contact met je op. Jullie spreken samen af wanneer je naar Avans komt. De student vertelt je vooraf wat je die dag te wachten staat. Je volgt bijvoorbeeld een college, schuift aan bij het werken aan groepsopdrachten en gaat mee lunchen. Stel deze dag al je vragen zodat je na afloop genoeg informatie hebt om te beslissen of de opleiding en Avans bij je passen.

Student Cynthia vertelt
Aanmelden

Toelatingseisen Communicatie

  • Havo

  • Natuur & Techniek

  • Natuur & Gezondheid

  • Economie & Maatschappij

  • Cultuur & Maatschappij

  • Vwo

  • Natuur & Techniek

  • Natuur & Gezondheid

  • Economie & Maatschappij

  • Cultuur & Maatschappij

  • Mbo en overige

  • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Studiekeuzecheck

Bij Avans doen we de studiekeuzecheck in de vorm van een intake.

Lees meer over de studiekeuzecheck van Avans.

Praktische informatie Communicatie

Aanmelden

Studiekosten

Locatie

Rondje Lovensdijkstraat

Lovensdijkstraat

Lovensdijkstraat 61-63
4818 AJ Breda

Studeren in Breda

Proef alvast de sfeer van Breda. Avansstudent Gijs neemt je mee naar de leukste plekjes.

Contact

Student Support

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50

Volg deze opleiding in Breda