Diederik van Herwijnen

Docenten hebben veel praktijkkennis en kunnen je helpen met hulp van hun connecties.

“Ik vind presenteren, social media en communicatie tussen mensen erg leuk. Vandaar dat ik voor de opleiding Communicatie heb gekozen. Die is erg breed, je kan er alle kanten mee op! Communicatie is ook iets dat elk bedrijf nodig heeft. Bij externe communicatie ben je de schakel tussen het product en de klant. Bij interne communicatie ben je de schakel tussen de hoogste baas en de werknemer."

Informele sfeer

"Wat mij het meest verraste is dat docenten en studenten zo close zijn. Ik heb een keer met mijn docenten op het terras gezeten. Dat zul je nooit zien op de havo! Het is fijn werken met hen. Er heerst een informele sfeer. We kennen elkaar goed, waardoor je altijd wel een praatje maakt, ook al is het niet studiegerelateerd. Omdat de meeste docenten uit het werkveld komen, hebben ze veel praktijkkennis en kunnen ze je verder helpen met hulp van hun connecties.”

Leerlijnen

“Media en Content vond ik het leukste vak tijdens mijn eerste jaar, omdat ik hier heel creatief bezig kon zijn. Dit vak valt onder de leerlijn creëren. Andere leerlijnen die deel uitmaken van de studie zijn onder meer: adviseren, maatschappij & organisatie, kritisch denken en onderzoeken."

"Ook is er een vrij studiepunt, waarmee je zelf dus een invulling kunt geven aan je studie. Voor dit vrije studiepunt koos ik ervoor om te helpen bij een groot congres dat we ieder jaar met meerdere opleidingen van Avans organiseren. Ik zat bij het sprekersteam en moest dus veel mensen benaderen om te komen spreken tijdens het congres. Je kan dus veel netwerken. Voorgaande jaren kwamen bijvoorbeeld Kaj Gorgels en ook Henk Veldman van Tony’s Chocolonely. Het congres was zeker mijn hoogtepunt van de opleiding tot nu toe!”