Mechatronica voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Bij de opleiding Mechatronica leer je producten te ontwerpen en te besturen waarin beweging een centrale rol heeft. Denk aan robots of productiemachines.

Of het nu een auto, een vulmachine voor colablikjes of een achtbaan is. Al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan: ze werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers. Het vakgebied mechatronica is de aanjager van deze verandering. Het verbindt de kennis vanuit verschillende vakgebieden zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica om zo tot de slimme producten van de toekomst te komen.

Jij

Jij haalt apparaten graag uit elkaar. Je wilt weten hoe een machine werkt. Hoe alle onderdelen bewegen en samenwerken. Die nieuwsgierigheid deel je graag met anderen. Je gaat samen op zoek naar nóg vernuftiger systemen.

De opleiding Mechatronica

De opleiding Mechatronica ontstond op verzoek van het bedrijfsleven. Met een selectief vakkenpakket uit de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Informatica ontwikkel je je tot een systeemdenker. Hierbij is de diepgang vergelijkbaar met die van de afzonderlijke opleidingen. Het systeemdenken is wezenlijk voor het ontwerpen van complexe multidisciplinaire producten waarbij bewegende machines zoals robots centraal staan.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding Mechatronica in Breda richt zich met name op robotica en industriële automatisering. De opleiding is kleinschalig georganiseerd en beschikt over state-of-the-art-praktijkopstellingen. Je leert de docenten snel kennen. Het jonge team bestaat uit docenten met veel ervaring in de industrie.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie