Communicatie voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Je bent geïnteresseerd in mensen en hun gedrag. En wilt weten hoe communicatie werkt. Met de opleiding Communicatie leer je organisaties adviseren over gedragsbeïnvloeding, reputatie en campagnes.

Een voorbeeld. Een internationale elektronicafabrikant brengt een nieuwe mobiele telefoon op de markt. Maar de batterij gaat slechts een paar uur mee. Er dreigt een groot imagoprobleem voor het bedrijf. Als communicatieadviseur moet jij de reputatieschade voor het bedrijf beperken. Jouw oplossingsgerichte ideeën komen goed van pas.

Jij

Je bent nieuwsgierig en kritisch. Je barst van de ideeën en bent creatief en je wilt nieuwe dingen onderzoeken. Denken en doen gaan voor jou hand in hand. Voordat jij een advies geeft over communicatie of gedragsbeïnvloeding, heb je goed nagedacht en geluisterd naar alle betrokkenen. Omdat je steeds doorvraagt, weet je welke communicatiemiddelen je in kunt zetten. En wat je zeker niet moet doen.

De opleiding Communicatie

Je leert over het gedrag van mensen en wat communicatie met mensen of de reputatie van een organisatie doet. Je krijgt vakken als schrijven, presenteren en onderzoeken. En de thema's gedrag & communicatie, communicatie & verandering, reputatie & legitimatie en kritisch denken lopen als rode draad door de opleiding. Je ontwikkelt je tot een creatieve, kritische communicatieadviseur met lef en overtuigingskracht.

Als je slaagt ben je Bachelor of Arts (BA).

Kenmerkend voor deze opleiding

Studenten waarderen het intensieve contact met docenten en de persoonlijke benadering. We hebben veel en goede contacten met bedrijven in de regio. Deze bedrijven weten dat we onze studenten opleiden tot kritische en creatieve oplossers die met elke gesprekspartner kunnen omgaan. Studenten die denken en doen. Sommige studenten kiezen voor een stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en Bedrijf (pdf).

In onderstaande video vertelt student Mart van Pelt over de opleiding communicatie.

Stel je vragen

over de opleiding en toelating aan de instroomcoördinator

via instroom.COM.breda@avans.nl  of Whatsapp 06 - 20 45 26 01 

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie