Commerciële Economie deeltijd hbo

Opbouw van de opleiding

Bij het 4-jarige programma Commerciële Economie volg je wekelijks colleges en krijg je individuele aandacht van praktijkdocenten en -begeleiders.

In de eerste 2 jaar maak je kennis met marketing, management, marketingcalculaties, marktonderzoek, statistiek, projectmanagement en consumentengedrag. Daarna ga je verdiepen in strategische marketing, onderzoek, duurzaamheid, management en online marketing. Je schrijft een afstudeerscriptie en die sluit je af met een presentatie en een eindgesprek.

Modules van deze opleiding

Bedrijf en markt in kaart

Hoe zorg je ervoor dat de klant voor jouw bedrijf kiest en niet voor de concurrent? Dat vraagt inzicht in je sterkten en zwakten en in de kansen en bedreigingen.

Meer informatie

In deze module ga je hiermee aan de slag. Je brengt je bedrijf en haar omgeving in kaart en ontdekt waar je het verschil kunt maken.

Professioneel verkopen

Wat komt er kijken bij het verkopen van jouw dienst of product en hoe pak je dit aan? Vanuit een gedegen voorbereiding en analyse leer je hoe je een verkoopgesprek voert en natuurlijk de deal sluit.

Onderzoek naar markt en klant

In deze module leer je hoe je onderzoek doet naar je markt en je klant.

Meer informatie

Hoe zet je een onderzoek op? Waar moet je op letten en welke vragen stel je? Hoe vind je de juiste klanten en kansen? Hoe interpreteer je de onderzoeksresultaten?

Klantreis analyse en trends

De wondere wereld van data. Overal verzamelen we cijfers en gegevens. Maar hoe haal je nu relevante informatie uit al die gegevens.

Meer informatie

Je leert wat je met de informatie kunt doen. En dit combineer je met de zoektocht naar de optimale klantreis naar jouw bedrijf en door jouw bedrijf.

Social Selling & Content Marketing

Leadgeneratie, hoe pak je dat nu goed aan. In deze module leer je hoe je je marketingboodschap overbrengt via social media: in theorie én in praktijk.

Vrije keuzeruimte

Je kunt kiezen voor de module Multichannel Marketing. Daar leer je een activatieplan maken met behulp van onder meer online marketing.

Meer informatie

Maar je hebt ook de mogelijkheid om een keuze te maken uit andere modules die binnen Avans worden aangeboden. Kijk wat past binnen je interesse, ambitie en werkgebied.

Marketing en Sales Optimalisatie

Hoe je kunt zorgen dat je van goede verkoop doorgroeit naar geweldig. Aan welke knoppen je kunt draaien en op welk moment je dit moet doen.