Levon Akkaya

Oud-student Levon Akkaya vertelt meer

Je krijgt inzicht in belangen van andere partners waar je tijdens het werk mee te maken hebt.

Levon Akkaya (1985) is een ambitieuze man die het doel dat hij zich gesteld heeft hoe dan ook wil bereiken. Hij had de "lange route" genomen, en uiteindelijk bleek de deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie bij Avans Deeltijd de juiste keuze.

Doel stellen 

Na zijn mavo heeft hij eerst een ICT-opleiding op mbo-niveau niet afgemaakt. Na een beroepskeuzetest volgde hij de mbo-studie Ondernemer Groothandel en rondde hij die af in 3,5 jaar, waardoor hij een half jaar over had om in een callcenter van Essent te gaan werken om alvast kennis te maken met het bedrijfsleven. Maar eigenlijk wilde hij accountmanager worden. Telkens kreeg hij te horen dat hij dan een hbo-opleiding moest hebben gedaan. Uiteindelijk is hij een voltijdse hbo-opleiding begonnen, maar gestopt na 3 maanden. Hij wilde niet nog eens 4 jaar voltijds lessen volgen. De deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie bij Avans Deeltijd bleek uiteindelijk de juiste keuze. Nu brengt hij als succesvol accountmanager bij Ricoh Nederland de opgedane kennis in de praktijk. 

Voortdurend met zijn doel voor ogen ging Levon gedreven aan de gang. "Ik heb gekozen voor Commerciële Economie, omdat het een brede studie is die mij prima opleidt tot accountmanager. Dat is wat ik graag wil. Ik had ook MER kunnen kiezen voor hetzelfde resultaat. Dat ik bij Avans Deeltijd in Den Bosch wilde studeren wist ik direct. Avans staat goed aangeschreven, bleek uit allerlei enquêtes die ik had gevonden op internet. En Den Bosch is m’n woonplaats. Hier voel ik me thuis."

Doel behalen 

Nu voelt Levon zich als een vis in het water als accountmanager van Ricoh in de regio Friesland en Noordoost-Nederland, waar hij vanuit het hoofdkantoor in Den Bosch een paar dagen per week naartoe rijdt. Zijn klanten zijn grotere zorg- en onderwijsinstellingen. Levon heeft nog vóór zijn dertigste z’n leven op de rit: "De lange route is zwaar, maar ik móest en zóu dat papiertje halen. En dat is me mooi gelukt."

Over het antwoord op de vraag waarom hij niet voor een interne opleiding bij de politie is gegaan hoeft hij niet lang na te denken: “Een interne opleiding is voornamelijk gericht op interne werkprocessen. Het leuke van de opleiding bij Avans Deeltijd is dat je met een divers gezelschap in de klas zit. Daar zitten mensen bij van defensie, de rechtspraak, het openbaar ministerie, gemeentes en ga zo maar door. Door veel informatie met elkaar uit te wisselen, snap je waarom het bij organisaties op een bepaalde manier gaat. Je krijgt inzicht in belangen van andere partners waar je tijdens het werk allemaal mee te maken hebt. Dat maakt dat je je heel breed gaat oriënteren.”