Startmaand
Duur
Taal
Locatie

Tijdens de deeltijdopleiding Marketing Management Associate degree leer je alles over marketing en sales. Je leert hoe je klanten overtuigt en hun behoeften peilt.

Je werkt als verkoper of hebt een baan als medewerker verkoop binnendienst. Daarbij wil je doorgroeien in de commercie. Tijdens de deeltijdopleiding Marketing Management Associate degree leer je welke tools je dagelijks kunt inzetten om de marketing- en salesdoelstellingen van een bedrijf te behalen. Je verdiept je in marktonderzoek, projectmanagement en online marketing.

Tijdens de opleiding Marketing Management Ad krijg je een inleiding in marketing en sales. Je leert verkoop- en accountplannen ontwikkelen, calculeren en schriftelijk communiceren. Daarbij leer je hoe je functioneert in een operationeel-tactische omgeving. Je verdiept je in online marketing, marktonderzoek, projectmanagement en sales. Ook spijker je jouw Engels bij tot B2-niveau.

Deze deeltijdstudie staat midden in het bedrijfsleven. Samen met partners uit het werkveld zorgen we voor de ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs. De docenten komen uit de beroepspraktijk. Bovendien is de opleiding kleinschalig en persoonlijk. Naast de deeltijdopleiding Associate degree kun je ook kiezen voor de Bachelor deeltijdopleiding Commerciële Economie. Deze deeltijdopleiding rond je af in 4 jaar.

Deze opleiding kun je ook volgen in:
Voltijd associate degree
Volg Avans Deeltijd

Waarom deze opleiding naast je baan

Concrete en praktische opleiding aansluitend op beroepenveld
Alle aspecten van marketingvak worden uitgediept
Docenten uit de praktijk
Sterke link en toepasbaarheid met werkplek

Meer over deze hbo-opleiding

Jouw carrièreperspectief

Jouw baan

Na het behalen van je hbo-diploma ben je er helemaal klaar voor om een mooie baan te vinden. Jij geeft online en offline verkopen een flinke boost, of dat nu voor een klein bedrijf of een multinational is. De online verkopen stijgen elk jaar, waardoor steeds meer bedrijven staan te springen om jonge mensen met vaardigheden op het gebied van sales en online marketing. Onderscheidend zijn in de markt is van groot belang. Daar weet jij na deze opleiding Marketing Management alles van.

Mogelijke beroepen na deze opleiding

(Assistent) marketingadviseur

Als marketingadviseur adviseer je bedrijven bij marketingvraagstukken. Daarnaast verricht je kwalitatief klantenonderzoek, help je bij de implementatie van een advies en adviseer je in brand management.

(Assistent) marketingmanager

Je kijkt naar de wensen van klanten van een bedrijf om zo producten aan de man te brengen. Daarnaast adviseer je over nieuwe producten en nieuwe markten. Ook onderzoek je de vraag naar producten en kijk je naar de concurrentie.

(Assistent) marktonderzoeker

Als marktonderzoeker doe je onderzoek naar de huidige en toekomstige markten en klanten. Je onderzoekt producten, trends, klanttevredenheid, onderliggende behoeften van klanten en het imago van het bedrijf; dus alle factoren die de vraag naar een product beïnvloeden.

(Assistent) productmanager 

Je bent verantwoordelijk voor de complete levenscyclus van een product. Denk aan de productontwikkeling, marketing, financiële resultaten en kwaliteitszorg.

Wat wordt er van jou verwacht

Je hebt een commerciële instelling en een grote belangstelling voor marketing en sales. Klanten overtuigen en hun behoeften peilen, jij doet niets liever. Je bent ambitieus en wilt doorgroeien tot product- of marketingmanager. Of je wilt juist de advieskant op. De opleiding Marketing Management Ad richt zich op alle facetten van marketing en sales.

Bekijk alvast vervolgopleidingen

Je Marketing Management Ad geeft toegang tot het derde jaar van de deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Er is een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Opbouw van de opleiding Marketing Management Associate degree

Studieprogramma

Het tweejarige programma leidt je op tot Associate degree. Tijdens deze studie komen in de verschillende modules de volgende onderwerpen aan de orde (online) marketing, management, marketingcalculaties, marktonderzoek, statistiek, projectmanagement en consumentengedrag. Je focus ligt hierbij op het krijgen van een beeld van het bedrijf, de markt en de klant.

Modules van deze opleiding

De deeltijdopleidingen van Avans bestaan uit modules waar je je steeds voor inschrijft. Sommige opleidingen bieden ook keuzemodules aan. Bekijk hieronder de modules voor deze opleiding.

Bedrijf en markt in kaart

Je wilt ervoor zorgen dat de klant voor jouw bedrijf kiest en niet voor de concurrent. Dat vraagt inzicht in je sterkten en zwakten en in de kansen en bedreigingen.

In deze module ga je hiermee aan de slag. Je brengt je bedrijf en de omgeving in kaart en ontdekt waar je het verschil kunt maken.

Professioneel verkopen

Je leert wat er komt kijken bij het verkopen van jouw dienst of product en hoe je dit aanpakt. Vanuit een gedegen voorbereiding en analyse leer je hoe je een verkoopgesprek voert en de deal sluit.

Onderzoek naar markt en klant

In deze module leer je hoe je onderzoek doet naar je markt en je klant.

Hoe je een onderzoek opzet. Waar je op moet letten en welke vragen je stelt. Hoe je de juiste klanten en kansen vindt. Hoe je de onderzoeksresultaten interpreteert. Dat leer je allemaal in de module Onderzoek naar markt en klant.

Klantreis analyse en trends

De wondere wereld van data. Overal verzamelen we cijfers en gegevens. In deze module leer je hoe je relevante informatie uit al die gegevens haalt.

Je leert wat je met de informatie kunt doen. En dit combineer je met de zoektocht naar de optimale klantreis naar jouw bedrijf en door jouw bedrijf.

Social Selling & Content Marketing

In deze module leer je hoe je je marketingboodschap overbrengt via social media: in theorie én in de praktijk.

Marketing en Sales Optimalisatie

In deze module leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat je verkoop doorgroeit van 'goed' naar 'geweldig'. En aan welke knoppen je kunt draaien en op welk moment je dit moet doen.

Vrije keuzeruimte

Je kunt kiezen voor de module Multichannel Marketing. Daar leer je een activatieplan maken met behulp van onder meer online marketing.

Maar je kunt ook kiezen voor andere modules die Avans aanbiedt. Kijk wat past binnen je interesse, ambitie en werkgebied.

Tijdsinvestering

De deeltijdopleiding Marketing Management Ad volg je op maandagmiddag en -avond in Breda. In Den Bosch zijn de lessen op donderdagmiddag en -avond.

Let op: het kan zijn dat de lesdag tijdens de opleiding verandert.

Hoeveel tijd je besteedt aan je studie is afhankelijk van je ervaring en jouw situatie als student. Dat gaat bijvoorbeeld over hoe gemakkelijk je informatie verzamelt voor schrijfopdrachten, of je gewend bent om stukken te schrijven en of je ervaring hebt met presenteren.

Voorlichtingsvideo

Je hebt interesse in deze opleiding. Je wilt meer weten over de inhoud van de opleiding en wat je allemaal kunt verwachten. Vraag dan de voorlichtingsvideo aan en leer onze docenten kennen. In de voorlichtingsvideo geven docenten meer informatie over de opleiding. Zo helpen ze je bij het maken van de juiste studiekeuze.

Video aanvragen

Kom langs bij Avans

Open dag

Kom naar onze (online) Open dagen en -avonden. Maak kennis met onze hbo-opleidingen. En ontdek welke opleidingen je aanspreken. Volg presentaties en ga in gesprek met docenten en studenten over je studiekeuze.

Toelatingseisen Marketing Management Associate degree

 • Havo

 • Natuur & Techniek

  economie of m&o of be

 • Natuur & Gezondheid

  economie of m&o of be

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

  (economie of m&o of be) + (wiskunde A of wiskunde B) 

 • Vwo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

  economie of m&o of be

 • Mbo en overige

 • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Zorg voor een relevante werkplek

Tijdens de opleiding heb je een relevante werkplek nodig die voldoet qua werkomgeving, werkniveau en het aantal uren per week. Op jouw werkplek heb je:

* voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen

* de beschikking over vakliteratuur en over regelgeving en materialen

* een werkkring om de praktijkopdrachten in het kader van de toetsing uit te kunnen voeren.

Als je werkplek niet voldoet, kan het zijn dat je het advies krijgt om een andere werkplek te zoeken naast je opleiding.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kun je worden toegelaten op basis van een assessment. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Heb je het assessment afgerond of heb je vragen, neem dan contact met ons op via [email protected].

Praktische informatie Marketing Management Associate degree

Aanmelden

Startmaand Deadline aanmelden
september 1 juli 2024

Na het aanmelden

Je hebt via Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan. Je krijgt hiervan bevestiging op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarna ontvang je van Avans Hogeschool een bericht over je aanmelding.

Je bent ingeschreven als je aan alle eisen hebt voldaan. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

 • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
 • je vooropleiding(en) zijn geverifieerd
 • je jouw betaling op Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht.

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten en halvering wettelijk collegegeld eerstejaars

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Tarief Bedrag Jaar
Wettelijk tarief € 1.966,- 2023 - 2024
Instellingstarief € 5.869,- 2023 - 2024

Aanvullende kosten

Houd rekening met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 600 tot € 700 per jaar.

Locatie

Kijk rond op de Hogeschoollaan

Hogeschoollaan

Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda
Kijk rond op de Onderwijsboulevard

Onderwijsboulevard 215

Onderwijsboulevard 215
5223 DE 's-Hertogenbosch

Contact

Student Support

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50

Volg Avans Deeltijd