Business Innovation

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Jij denkt graag buiten de lijnen. Hebt lef. Met de opleiding Business Innovation, voorheen Advanced Business Creation, geef je innovaties vorm. Met creativiteit, ondernemerszin en vastberadenheid.

Je doet onderzoek naar trends en ontwikkelingen. En vertaalt deze naar nieuwe producten of diensten. Business Innovation is de eerste opleiding gericht op innovatie die studenten opleidt tot business creators. Door de combinatie van creativiteit en ondernemerschap gaan wij met een open mind complexe vraagstukken uit de praktijk te lijf. De business creator creëert op systematische wijze duurzame waarde door innovatie.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding Business Innovation van Nederland, door Keuzegids Hbo 2020. 

Jij

Jij wilt je ideeën echt realiseren. Binnen organisaties of in een eigen onderneming. Je bent ondernemend, nieuwsgierig en creatief. Je durft andere keuzes te maken. Jij hebt een brede blik op de wereld. Je wilt duurzame waarde creëren door innovatie. Dan is de opleiding Business Innovation iets voor jou.

 

 

De opleiding Business Innovation

Je leert via projecten met het bedrijfsleven. Pakt samen met studenten problemen van bedrijven aan. Je inspireert ze met nieuwe oplossingen. Die praktisch uitvoerbaar zijn. Bijvoorbeeld een trendonderzoek over belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Je vernieuwt. Je doet dat via de innovatie-cyclus. Je leert over trendanalyse, ideeëngeneratie, conceptontwikkeling en implementatie.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Arts.

Kenmerkend voor deze opleiding

Duurzaamheid is verweven in alle vakken en projecten zodat je het leert inzetten in werk en privé. Business Innovation is de eerste hbo-opleiding die zich richt op vernieuwend ondernemen. De ABC Factory speelt hierin een centrale rol. Een creatieve werkplaats waar je samenwerkt met studenten, docenten en experts uit de arbeidsmarkt.

Bekijk de verschillen met andere opleidingen in het interessegebied Economie en bedrijf (pdf).

Online Open avond

Een docent en studenten aan het woord in de Online Open avond van april 2020.

 

Vlog 

Volg vlogger Linde Lebbink over haar leven als student Business Innovation. Bekijk hieronder de trailer.