Bouwtechnische Bedrijfskunde duaal hbo

Opbouw van de opleiding

De opleiding duurt 4 jaar. Je werkt aan leeruitkomsten. Daarin staat wat je moet kennen en kunnen. Je bepaalt zelf of je werkend leert of dat je ook nog cursussen bij Avans volgt. Je werkt 3 à 4 dagen bij een leerbedrijf om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen. Het eerste jaar oriënteer je je. In jaar 2 verdiep je je. Vanaf jaar 3 specialiseer je je. Bijvoorbeeld in bouwuitvoering of advisering. En in jaar 4 volg je een minor naar keuze en studeer je af bij het bedrijf.

Basis

Je oriënteert je in de wereld van bouwtechnische bedrijfskunde. Je maakt kennis met alles wat bij het bouwen komt kijken. Plannen, begroten, projectbeheersing, bouwtechniek, recht, en uitvoering. Je kijkt naar toekomstige ontwikkelingen en leert adviseren. Het onderwijs is praktijkgericht. Daarbij krijg je zowel van Avans als van je leerbedrijf begeleiding van een coach.

Verdieping

Vanaf jaar 2 verdiep je je in vakken als bouwtechniek, bedrijfskunde, bouwlogistiek, recht, circulair bouwen en trends in de bouw. Daarnaast krijg je Engels en wiskunde. In jaar 3 kun je kiezen uit de specialisaties uitvoering en advisering.

De theorie die je op school leert, pas je toe bij een bedrijf. Met je coaches zorg je ervoor dat je de nodige vaardigheden ontwikkelt. De bijbehorende opdrachten voer je uit bij het bedrijf. Het laatste half jaar studeer je daar ook af. In de praktijk dus.

Vakkenoverzicht

1-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Kennismaken met woongebouwen x
Kennismaken met organisatie van woningbouwprojecten x
Kennismaken met de bouwomgeving x
Kennismaken met de praktijkstage x
2-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1 + 1 = 3: Samenwerken in de bouw x
Hoog en Droog x
Total make over: renovatie x
Keer op keer: Circulariteit x
3-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Specialisatie x x x x
4-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Minor voorbereiden afstuderen x x
Afstuderen x x

Toelichting vakkenoverzicht

Dit is het volledige duale programma. Je kunt hier meteen aan beginnen als je een leerwerkplek hebt, relevante werkervaring en een mbo- of havodiploma. Anders volg je het eerste jaar in voltijd. Vanaf jaar 2 kun je in de duale opleiding instromen. Je moet dan wel een leerwerkplek hebben.