Malou Schapendonk over haar stage

De bijdrage die ik lever, is echt te zien. 

Malou is eerstejaarsstudent Bouwtechnische Bedrijfskunde bij Avans Hogeschool en loopt stage bij bouwbedrijf Jansen de Jong. Hier werkt ze mee aan de bouw van een duurzame woonwijk. Deze woningen wekken net zo veel stroom op als dat ze verbruiken.

Een interessante stage

"Ik ben ingestroomd vanuit het mbo. Tijdens mijn vooropleiding liep ik al stage in de bouw en bij het beheer van kantoor- en bedrijfspanden. Toen ik hoorde dat ze vlakbij mijn woonplaats gingen starten met het bouwen van een duurzame woonwijk, heb ik direct gesolliciteerd. En met succes. Het is een groot project met veel verschillende woningen. Rijtjeshuizen, appartementen, rug-aan-rug woningen. Dat maakt het extra interessant. Bij iedere woning loop je als bouwbedrijf tegen andere uitdagingen aan. Daarnaast zitten alle woningen in verschillende fases; bij de een is de bouw net gestart en de ander wordt al klaargemaakt voor de oplevering. Zo krijg ik veel mee van het bouwproces." 

Afspraak is afspraak!

"Dit is mijn eerste stage waarbij ik echt op de bouwplaats sta. Ik heb al veel meegekeken en mogen doen, zoals metselwerk en de verlijming van kalkzandsteen. Verder coördineer ik de binnenkomende vrachten, bestel ik materialen, stuur ik de kraanmachinist aan en ben ik een aanspreekpunt. Dit werk past goed bij me. Ik houd van directheid en houd voet bij stuk als er gediscussieerd wordt over geplande werkzaamheden. Afspraak is afspraak!" 

Zichtbare bijdrage

"Ik vind het superleuk om bij zo’n groot project stage te mogen lopen. Zeker omdat het zo divers is, leer ik hier alle juiste normen en waarden van de bouw. Daarnaast is het gaaf dat de bijdrage die ik lever echt te zien is. Als ik hier over 10 jaar langsrijd, dan zijn de gebouwen er nog steeds. Daar ben ik best wel trots op."