Bouwtechnische Bedrijfskunde duaal hbo

Duaalopleiding in Tilburg

Bouwprocessen managen, in de bouwsector zelf of als adviseur. Dat leer je in de duale hbo-opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. Je leert terwijl je werkt. Met je voeten in de klei, je blik vooruit.

Jij gaat aan de slag voor een belangrijke klant: een woningcorporatie die appartementen voor starters wil bouwen. Midden in een druk stadscentrum, met onderin een ruimte voor gezamenlijke werkplekken. En ook graag energieneutrale woningen.

Jij

Jouw interesse gaat uit naar de techniek om gebouwen te maken. Ook ben je nieuwsgierig naar de processen erachter: hoe iets gebouwd wordt. Je bent analytisch en neemt als echte doener graag het voortouw. Je bent niet bang je mening te geven. Als je vindt dat iets beter kan, dan wil je dat veranderen. Je voelt je verantwoordelijk voor de vaak grote budgetten, maar ook voor de veiligheid van collega's en omgeving. Of je nou op de bouwplaats bent of op kantoor, je voelt je als een vis in het water.

De opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde

De bouwwereld verandert snel. We staan nu voor de uitdaging om duurzaam, energieneutraal en circulair te bouwen. Binnen de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde leer je hoe je een groot bouwproject managet. Rekening houdend met de eisen van de wet, de opdrachtgever en randvoorwaarden van de omgeving en veiligheid.

Ben je geslaagd, dan behaal je de titel Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

Bij Bouwkunde leer je ontwerpen. Bij Bouwtechnische Bedrijfskunde leer je vooral hoe je gaat bouwen en waarom. 
Je leert aan de hand van leeruitkomsten. Dat betekent dat wij bepalen wat je moet leren. Hoe je dat doet, bepaal je zelf.

De opleiding werkt samen met BouwTalent. Dit landelijke initiatief van werkgevers haalt jongeren naar de bouwsector. Vanuit deze stichting kun je bij verschillende organisaties aan de slag tijdens je opleiding.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie