Bestuurskunde/ Overheidsmanagement voltijd hbo

Wat anderen zeggen

Vince Janssen

Vince Janssen is vierdejaarsstudent Bestuurskunde en volgt momenteel een minor in Zweden. De minor duurt 20 weken en bestaat uit 4 vakken.

“Ik wilde mijn minor graag in het buitenland doen, omdat één van mijn leerdoelen was om mijn Engels te verbeteren”, vertelt Vince Janssen. “Ik ben met docenten Floris Jan Donders en Judith Hanssen in gesprek gegaan over de mogelijkheden. Uiteindelijk kwam ik uit bij de universiteit in Kristianstad. Floris Jan en Judith hebben voor mij bemiddeld, daardoor was het snel geregeld. Super leuk en ook heel spannend, want ik kende hier niemand en ik spreek de Zweedse taal niet. Maar dat was ook een ander doel van deze reis; mezelf een keer in het diepe gooien en een uitdaging aangaan.”

Minor in Zweden

"Tot nu toe bevalt het me hier in Zweden erg goed. Uiteraard zijn er ook maatregelen in verband met corona. Het zijn vrijwel dezelfde maatregelen als in Nederland, maar Zweden legt de verantwoordelijkheid meer bij de inwoners zelf. Ik raad het iedereen aan om een stage of minor in het buitenland te volgen. Ik weet zeker dat deze tijd me voor altijd bij zal blijven!”

Stage bij de griffie

Na de minor hoopt Vince zijn afstudeerstage te kunnen doen bij de griffie van de provincie Noord-Brabant. In het derde jaar heeft hij stage gelopen bij de griffie van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Daardoor is Vince zich verbonden gaan voelen met deze afdeling. Na zijn opleiding Bestuurskunde wil hij een Master gaan volgen die hier goed op aansluit.

Gastcolleges

“Ik heb destijds voor de opleiding Bestuurskunde gekozen omdat het me een heel brede studie leek. De jaren zijn voorbij gevlogen! Ik had niet zo veel praktijkopdrachten verwacht, maar dit heb ik juist als positief ervaren. Ook de gastcolleges vond ik altijd erg leuk. Het is interessant om te horen waar oud-Bestuurskundestudenten terecht zijn gekomen. Hopelijk mag ik ook ooit terugkomen naar Avans om als alumnus mijn verhaal te doen”, besluit Vince.