Serious Game

Ik heb tijdens dit project vooral leren omgaan met weerstand en tegengestelde belangen.

Tijdens de Serious Game gaan derdejaarsstudenten Bestuurskunde de strijd aan met elkaar over één van de grootste vraagstukken van deze tijd: de energietransitie.

De opdracht is om 2 Brabantse gemeenten te helpen bij het zoeken naar geschikte oplossingen en het creëren van draagvlak voor het ‘gasloos’ maken van wijken. Bij deze immense opgave is de expertise van de bestuurskundige als ‘verbinder’ cruciaal. Samen met het werkveld gaan de studententeams gedurende 3 ‘levels’ met deze uitdaging aan de slag, waarbij ze gaandeweg zoveel mogelijk punten proberen te scoren om uiteindelijk als winnaar van de game uit de bus te komen.

Factoren in het werkveld

“De Serious Game heb ik als lastig en leerzaam ervaren," vertelt Luka, derdejaarsstudent Bestuurskunde. "Op een leuke manier hebben we kennisgemaakt met factoren waarmee je te maken kunt krijgen in het bestuurskundige werkveld. Ik heb tijdens dit project vooral leren omgaan met weerstand en tegengestelde belangen. Zowel intern binnen het studententeam als extern met betrokken actoren. Wat mij betreft een belangrijke vaardigheid voor de ontwikkeling als bestuurskundige professional.”