Bedrijfskunde deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde stelt je in staat om bedrijfsprocessen te doorgronden, verbeteren en vernieuwen. Je leert onder meer over strategie, bedrijfsvoering, management, financiën en recht.

Je werkt op operationeel niveau. Je wilt jouw organisatie beter begrijpen, om verbeteringen voor te stellen op strategisch niveau. In de bachelor Bedrijfskunde leer je hoe je processen van bedrijfsonderdelen, bedrijven of bedrijfstakken analyseert en verbetert of vernieuwt. Daarvoor verdiep je je in vakgebieden als strategie, management, financiën en recht.

Jij

Je bent ondernemend en ambitieus. Je wilt weten hoe zaken in elkaar steken en je vindt het leuk om daarin verbeteringen aan te brengen. Graag wil je onderzoeken, leidinggeven en adviseren. Bovendien ben je creatief en wil je mensen, afdelingen of organisaties met elkaar verbinden. Anderen omschrijven jou als flexibel en je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen.

De opleiding Bedrijfskunde

In de bachelor Bedrijfskunde leer je begrijpen hoe jouw organisatie werkt. Je leert hoe je mensen, afdelingen en organisaties verbindt en hoe je processen verbetert. Dat doe je onder meer aan de hand van operationeel en strategisch management en je volgt vakken als onderzoek, financiën en recht. Daarbij ontwikkel je een helikopterview en leer je jouw kwaliteiten als netwerker te gebruiken.

Kenmerkend voor deze opleiding

De lat ligt hoog in de deeltijdbachelor Bedrijfskunde. Jouw competenties als verbeteraar en veranderaar staan centraal. Zo oefen je gesprekstechnieken en adviesvaardigheden. Ook doe je veel theoretische kennis op over management, onderzoek, financiën en recht. De opleiding sluit nauw aan op de praktijk. De docenten komen uit het werkveld.

Tweejarige opleiding

Vind je 4 jaar studeren te lang? Dan kun je ook kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Bedrijfskunde Associate degree. Na het behalen van de Associate degree opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Bedrijfskunde te behalen.