Design in Context I: creëren vanuit een gesitueerde houding

Onderzoek naar kennis en skills van studenten om vanuit een gesitueerde houding te creëren.

Studenten op onderzoek bij Corbion terrein, Breda

Voor het lectoraat Situated Art & Design onderzoekt Barbara Asselbergs in het project Design in Context I wat een ruimtelijk of grafisch ontwerper dient te kunnen en weten om vanuit een gesitueerde houding te creëren. In samenwerking met de gemeente Breda en het lectoraat Innovatie Bouwproces en Techniek is een opdracht ontwikkeld om samen met studenten aan de slag gaan met ontwerpprocessen in stedelijke gebieden. Op het Corbion-terrein aan de Markkade in Breda gaan de studenten van start. Op basis van de ervaringen die studenten opdoen in het onderzoek toetst Barbara hun kennis en skills in de ontwerppraktijk.

Onderwijs

Doel van het onderzoek van Barbara is om de deskundigheid van studenten van de opleiding New Design & Attitudes, ofwel Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp van St. Joost School of Art & Design te ontwikkelen en vanuit het onderwijs met studenten en docenten een bijdrage te leveren aan het nationale en internationale ontwerpdiscours.

Vervolgonderzoek

In het beoogde vervolgonderzoek werken studenten van de opleiding New Design & Attitudes, ofwel Grafisch|Ruimtelijk Ontwerp, samen met hun docenten binnen de opdracht van de gemeente Breda die voortkomt uit Design in Context I. Een eerste gesprek met de Gemeente Breda leidde tot het aanwijzen van interessante stedelijke gebieden zoals het Corbion-terrein in Breda en thematieken, zoals de digitale stad.

Bekijk de Engelstalige informatie over het project.

Corbion terrein, Breda