Nina Kramer

Nina Kramer is lid van de kenniskring van het lectoraat Gebouwde Omgeving.

Werkervaring

Na het behalen van haar diploma Industrial Design (Design Academy) studeerde Nina nog twee jaar op masterniveau aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in de disciplines performance-, installatie- en videokunst.

Haar werkervaring ligt op het snijvlak van design, techniek en communicatie, wat uitstekend aansluit bij haar docentschap bij Communication & Multimedia Design (CMD) in Breda. Daar ligt het accent op Immersive Storytelling, vooral als coördinator van de module Future Cities. Ze werkte als zelfstandige onder andere voor bedrijven als Philips, Atos/Origin en Van Abbemuseum.

Expertise

De laatste jaren heeft Nina’s zich toegelegd op immersive storytelling. Denk daarbij aan gaming, embodied experience design, interactive storytelling en 3D storytelling. Ze is creatief, een conceptdenker en zoekt graag verbindingen. Dit combineert ze met haar ervaring als ontwerper, kunstenaar en docent.

Projecten

Bij het lectoraat Gebouwde omgeving onderzoekt zij hoe door middel van Immersive Storytelling toekomstscenario’s voor steden beleefbaar en concreet gemaakt kunnen worden. Zodanig dat hieruit data verzameld kunnen worden waarop scenario’s en daarop gebaseerde ontwerp- en beleidsvoorstellen kunnen worden bijgesteld.

Contactinformatie

Nina Kramer

nm.kramer@avans.nl 
088-525 88 47

Volg Nina Kramer op