Patrick Ubags

Patrick Ubags

Patrick Ubags is verbonden als onderzoeker aan het lectoraat Digitale Didactiek van het Expertisecentrum Future Proof Education.

Patrick werkt als docent en coördinator informatica bij de AVD en lid van diverse commissies binnen deze academie. Daarnaast werkt hij mee aan ontwikkeling van een master Responsible AI Innovation.

Loopbaan

De carrière van Patrick begon als facilitair medewerker en in de media industrie. Daarna werkte hij als programmeur van webapplicaties bij diverse organisaties, voor hij instroomde als docent in het beroepsonderwijs. In die functie werkte hij eerst bij de mediatechnologie opleiding van het Grafisch Lyceum Rotterdam (MBO) en de Hogeschool Rotterdam. Daarna bij de Hogeschool Utrecht in ICT en engineering opleidingen en daarna ging hij aan het werk bij Avans.

Hij rondde een ongedeelde WO-opleiding af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in maatschappijgeschiedenis, daarna volgde hij een postinitiële opleiding tot multimedia ontwikkelaar, een praktijkopleiding onderwijsmanagement en een postinitiële master onderwijsonderzoek aan de universiteit van Maastricht. Daarnaast is hij in het bezit van een pedagogisch-didactisch getuigschrift en de vereiste hbo-onderwijscertificaten.

Expertise

Als docent heeft Patrick ervaring in onderwijs dat de hele software development lifecycle beslaat. Hij begeleidt afstudeerders en coördineert onderwijsprocessen. Ook ontwerpt hij curricula en ontwikkelt modulair onderwijs en bijbehorende toetsing. Hij heeft veel ervaring met vrijwel alle aspecten binnen en rondom beroepsonderwijs.

Onderzoek

 In zijn meest recent afgeronde (master)opleiding deed hij onderzoek naar de effecten van werkplekleren en naar de effecten van pair-programming op de leerresultaten van studenten informatica in een deeltijdopleiding. Bij het lectoraat Digitale Didactiek gaat hij zich richten op technologische ondersteuning voor Self Regulated Learning (SRL).