Avans hbo-student Thoby

Thoby 3e-jaars student

Na het mbo zocht ik een hbo-vervolgopleiding. Natuurlijk zijn er verschillen.

Na mijn middelbare school overwoog ik een opleiding met economie, maar  koos - net als mijn moeder – voor Informatica. Eerst volgde ik de mbo-opleiding Applicatieontwikkeling. Daarna lag het voor de hand om te kiezen voor Softwaredevelopment, maar het werd Bedrijfsinformatica. Want nadat ik me echt goed had georiënteerd, wist ik dat dit nog beter bij me paste. 

Je gaat dieper in op de stof

In het begin moest ik wel even wennen. Op het hbo krijg je meer theorie dan op het mbo, ze gaan dieper in op de stof. Die theorie werk je vervolgens wel weer uit in projecten, samen met je projectgroep. In die projectgroepen leer je snel veel mensen kennen.

Werken aan projecten uit de praktijk

De sfeer op het hbo vind ik ook anders, open en minder formeel, ook richting docenten. Als mbo’er kon ik kiezen voor een versneld traject, waardoor in de eerste jaren de stages vervallen. Toch werk je in de praktijk, door de projecten die je doet. Met studenten van meerdere opleidingen mochten wij bijvoorbeeld bij een bedrijf een IT-probleem oplossen.

Ik denk alweer aan mijn volgende studie

Ik ben blij met mijn keuze voor de opleiding. Alles voelt professioneel, ik voel me hier prettig en Den Bosch is een super gezellige stad. Na het hbo ga ik trouwens door voor mijn pre-master en daarna wil ik Informationmanagement doen. Uiteindelijk wil ik IT-consultant worden.