Avans hbo-student Reinier

Reinier 2e-jaars student

Ik zat op de havo en zag mezelf nog niet op een hogeschool rondlopen.

Toch eerst vwo afgemaakt

Op mijn 16e een studie kiezen vond ik te vroeg. Ik wist lang niet wat ik wilde. Ik blonk nergens in uit en was overal wel een beetje goed in. Daarom koos ik voor 2 jaar vwo. Op dezelfde school, lekker veilig. Het laatste jaar was zwaar. Daarom twijfelde ik tussen universiteit of hbo.

Ik begon aan het hbo

Tot ik enthousiast raakte over hbo Bedrijfskunde. De plek wist ik direct: Hogeschool Utrecht, dichtbij mijn woonplaats. Ik bezocht de open dag en was om. Na een fantastisch eerste jaar startte het tweede heel anders. De opleiding werd namelijk anders ingericht. Het voelde chaotisch en ik herkende mijn opleiding niet meer. Inmiddels was het november en ik wilde niet nog 2,5 jaar zo doorgaan. Maar wat dan?

Overstappen was voor mij de oplossing

Ik ori├źnteerde me opnieuw. Via werk en vrienden hoorde ik positieve verhalen over Avans. Ik dook de website in en nam contact op. Een heel fijn gesprek volgde, met als voorstel de opleiding Finance & Control. Ik moest snel beslissen omdat ik in blok 2 van het eerste jaar mocht instromen.

Meelopen hielp me bij mijn keuze

Om geen verkeerde keuze te maken meldde ik me aan voor een meeloopdag. De Open dag was al geweest. Ik ga nu mijn tweede jaar in. Het was een pittige start maar ik heb hier echt mijn draai gevonden.