Avans hbo-student Myrthe

Myrthe 3e-jaars student

Mijn studie kwam in een krantenartikel aan me voorbij.

Ik volgde de mbo-4 opleiding Directiesecretaresse. Tegen het eind van mijn opleiding stond ik voor de keuze: het werkveld in of doorstuderen. Ik koos voor de laatste optie. Ik wist totaal niet welke opleiding ik wilde, tot mijn blik viel op een krantenartikel.

Een interessant verhaal bepaalde mijn keuze

In de krant las ik een artikel over de aanslag in Noorwegen, geschreven door een veiligheidskundige. Dat boeide me zo dat ik het na het lezen van het artikel wist dat ik de opleiding Integrale Veiligheidskunde wilde volgen. Via Google ben ik gaan speuren en kwam bij Avans uit. Ik bezocht de Open dag in Breda en diezelfde middag nog schreef ik me in voor de opleiding. 

Even wennen, maar snel op mijn plek

De start van de opleiding vond ik wel wat spannend. Het hbo is toch van een heel ander niveau dan het mbo. Meer theoretisch, wat de havisten een voorsprong geeft. Ik was meer gericht op de praktijk. Gelukkig wende het snel en ik voelde me er helemaal op mijn plek.

De diversiteit van de opdrachten is tof, de docenten van de opleiding komen bijna allemaal uit de praktijk en er is veel interactie tussen studenten en docenten. Ik ga nu mijn derde jaar in en heb geen moment getwijfeld aan mijn keuze.