Marte 2e-jaars student

Door goed te oriënteren kom je andere richtingen tegen dan je denkt.

Ik vind lezen, schrijven en reclames leuk. Houd van praten en leg graag dingen uit. Van jongs af aan droomde ik er al van om juf te worden. Maar toen ik tijdens een voorlichtingsmiddag de opleiding Communicatie ontdekte, wist ik meteen: dit past nog beter bij mij.

Proefstudeer- en meeloopdagen helpen echt

De havo ging nogal moeizaam. Gelukkig ging de mbo-opleiding Onderwijsassistent me daarna wel goed af. En natuurlijk werd de Pabo mijn volgende doel. Totdat ik de opleidingsmarkt bezocht en hoorde hoe gevarieerd de opleiding Communicatie is. Ik was meteen zo enthousiast dat ik
me inschreef voor proefstudeer- en meeloopdagen, waarbij ik ontdekte hoeveel mogelijkheden je met deze richting hebt.

Nog meer gemotiveerd door mijn keuze

Ik vond het de eerste weken spannend, maar dat gevoel verdween snel. Alle vakken vond ik interessant en leuk. Het leren ging me daarom gemakkelijk af. De sfeer is ook goed. Hier zit ik helemaal op mijn plek. En het studentenleven in Breda is super. Eerlijk gezegd ben ik verbaasd over mezelf.

Nu ik de goede richting heb gevonden ben ik nog meer gemotiveerd. Ik heb mijn propedeuse zelfs cum laude afgerond! Dus als je nog moet kiezen: kijk dan waar je goed in bent. Kies als het kan een brede opleiding.