Avans hbo-student Jonathan

Jonathan 1e-jaars student

Ik werkte eerst 5 jaar voordat ik wist welke opleiding ik wilde doen.

Ik was altijd al van de computers en bètavakken. En houd meer van praktijk dan theorie. Daarom koos ik voor de Associate degree Informatica.

Om meer te bereiken, moest ik verder leren

Het werk dat ik deed nadat ik stopte met vwo was niet uitdagend. Op den duur besefte ik dat ik meer wilde bereiken en dat ik daarvoor een vervolgopleiding nodig had. De stap om na 5 jaar te gaan studeren was groot. Ik twijfelde of ik een vierjarige opleiding vol kon houden. Een tweejarige hbo-opleiding leek mij beter te overbruggen.

Een tweejarige opleiding past goed bij mij

Ik overwoog de bachelor Technische Informatica, maar koos toch voor de Associate degree. Dit past beter bij wat ik later wil gaan doen: een baan in de ICT. In het onderhoud of juist dingen maken, zoals bij software engineering. Ik denk dat een bachelor meer theoretisch is en ik wilde meer praktische kennis. Volgens mij vind ik sneller een baan met mijn praktische achtergrond.

Het voelt hier helemaal niet 'schools'

Voordat ik startte, verwachtte ik vooral te leren programmeren. Nu blijkt dat het hele ontwerpproces aan bod komt. Ik kan al applicaties ontwikkelen en ontwikkel mezelf ook op sociaal vlak. Ik ben trots op mijn werk als promostudent en vind het fijn dat er helemaal geen ‘schoolgevoel’ hangt bij de opleiding.