Verantwoord ondernemerschap in de nieuwe economie

Tijdens de cursus Verantwoord ondernemerschap in de nieuwe economie ontwikkel je op basis van een creatief idee een product, dienst of proces. Je leert hoe je je initiatief omzet in een businesscase.

Meer ruimte voor ondernemerschap

Tegenwoordig zien we veranderingen op veel gebieden. De marktvraag verandert sneller dan voorheen en lange of korte termijn zijn meer dan ooit relatieve begrippen. Daardoor is er ruimte voor lef, authenticiteit en ondernemerschap. Dus voor jou.

Bedrijven vragen veel naar entrepreneurs. Als entrepreneur koppel je ondernemerszin aan een hart voor de zaak. Je zet een initiatief voor een nieuw product of nieuwe dienst om in een levensvatbare businesscase. Je zoekt naar creatieve, duurzame oplossingen vanuit een focus die dicht bij jezelf ligt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 11 bijeenkomsten in 20 weken
Locatie & lesdag 

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Tilburg (start in september 2024)
Professor Cobbenhagenlaan 13
Donderdag van 12:00 - 15:00 uur

Locatie Breda (start in februari 2025)
Hogeschoollaan 1
Vrijdag van 8:30 - 11:30 uur

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Certificaat

Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.

Kosten cursus € 3.630, inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen n.v.t.
Start

Tilburg: in de week van 2 september 2024
Breda: in de week van 3 februari 2025 

Aanmelden tot Tilburg: 30 juni 2024
Breda: 22 december 2024 

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Management in de Zorg en Technische Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.