Cursus Start-up en Ondernemerschap

Start-up en Ondernemerschap

Hoe maak je van jouw idee een succesvolle business? In deze cursus reiken we de tools en middelen aan om de kans op succes te verhogen.

Haalbaar en financierbaar concept

Als start-up ondernemer ontwikkel je je ondernemingsidee methodisch. Je werkt essentiële aspecten volledig uit tot een haalbaar, financierbaar concept. Je bepaalt je ondernemersprofiel en geeft informatie over de achtergrond van jou en je bedrijf. Je integreert hierin de voorwaarden voor het starten op juridisch, financieel, kennis- en strategisch niveau. Je beschrijft het gat in de markt of een vergelijkbaar vraagstuk. Je zet uiteen hoe jij dit aanpakt en onderbouwt dit met in- en externe analyses en marktonderzoek.

Businessmodel

Ook verklaar je de keuze voor je businessmodel. Je bepaalt een passende marketingmix en plan de campagne. En je laat zien hoe je succes meet en welke criteria je gebruikt voor aanpassingen. Daarnaast geef je aan hoe je de haalbaarheid en financierbaarheid van je idee toetst. Tot slot overtuig je je belangrijkste stakeholders. Je reflecteert op je eigen handelen, vraagt feedback en formuleert optimalisatiekansen.

Toekomstperspectief

In deze cursus krijg je inzicht in wat er nodig is om als ondernemer succesvol te zijn. Waar moet je aan denken en met wie heb je te maken? En hoe bied je problemen het hoofd? Met de kennis die je opdoet kun je zelf starten als ondernemer, maar je kunt natuurlijk ook binnen een grotere organisatie een verantwoordelijke functie bekleden die ondernemersskills vraagt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur Ca. 14 bijeenkomsten in 20 weken
Locatie & lesdag

Kies jouw leslocatie: 

Locatie Den Bosch
Onderwijsboulevard 215
Donderdag (middag + avond)

Locatie Breda
Hogeschoollaan 1
Maandag (middag + avond)

Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten
Toetsing Dragon's Den, waar je jouw idee pitcht en verdedigt
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.630
Kosten studiematerialen € 100
Start Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot 17 december 2024*

*Onder voorbehoud 

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijd bacheloropleiding Ondernemerschap & Retail Management. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.