Softwareontwikkeling

In de cursus Softwareontwikkeling leer je over de ontwikkelingen van softwaresystemen, zodat je goed met je technische collega’s kunt samenwerken en communiceren.

Systeemontwikkeling

Een informatiesysteem komt tot stand door systeemontwikkeling. In deze cursus onderzoek je de verschillende methoden en technieken die nodig zijn voor het ontwerpen en ontwikkelen van software. Daarbij is ook aandacht voor sociaal-organisatorische aspecten.

Requirementsanalyse

Er bestaan veel standaard informatiesystemen. Als bedrijfskundig informaticus help je organisaties bij het kiezen uit deze systemen. Het onderdeel Requirementsanalyse gaat over het opstellen van eisen en wensen, zodat je een goede selectie kunt maken.

Programmeren en testen

Na een analyse en ontwerp realiseer je het informatiesysteem. In het onderdeel Programmeren en Testen leer je met welke basisconcepten je een softwaresysteem ontwikkelt.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen Donderdag 14.40 - 17.15 uur en
18.00 - 20.15 uur
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting    8 - 12 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing  Iteratieve systeemontwikkeling en beroepsproduct
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.815 inclusief toetsingskosten
Start* Week van 27 januari 2025*
Aanmelden tot* 17 december 2024*

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor deeltijdopleiding Business IT & Management. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.