Professioneel verkopen

Bij de cursus Professioneel verkopen leer je hoe je jouw dienst of product aan de man brengt. Alle aspecten van het verkoopvak komen voorbij: zowel in theorie als in praktijk.

Aspecten van verkoop

Bij het verkopen van een dienst of product komt heel wat kijken. Tijdens deze cursus leer je alle aspecten van het verkoopvak: van het voorwerk voor bezoek aan (potentiële) klanten, de voorbereiding op gesprekken, en het leggen van contacten tot het voeren en afsluiten van een gesprek. Het liefst met de order op zak.

Verkoopgesprek

Verkopen is een vak en dat doe je dus niet zomaar. Na het afronden van de cursus Professioneel verkopen weet je wat er bij een verkoopgesprek komt kijken en hoe je deze gesprekken voert. En dat alles met als ultiem doel om de deal te sluiten. De toetsing van deze cursus is dan ook een verkoopgesprek.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 10 weken
Lesdagen

Maandag van 14.40 - 21.30 uur (Breda)
Donderdag van 14.40 - 21.30 uur ('s-Hertogenbosch)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1
's-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard 215

Studiebelasting    8 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.500,-,  inclusief toetsingskosten en exclusief studiematerialen.
Start Maandag 8 november 2021, Breda
Donderdag 11 november 2021, 's-Hertogenbosch
Aanmelden tot 11 oktober 2021

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek. Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieloopbaancoach.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdopleidingen Commerciële Economie, Marketing Management en Ondernemerschap & Retail Management. Je volgt de cursus samen met studenten van deze deeltijdopleidingen. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.