Cursus Leiderschap in de zorg Avans Hogeschool

Leiderschap in de zorg

Met de cursus Leiderschap in de zorg ontwikkel je een visie op toekomstbestendig leiderschap in de zorg. Je kijkt kritisch naar jezelf en verkent jouw kwaliteiten.

Leiders in de zorg gevraagd

De organisatie van zorg is volop in ontwikkeling. De manier waarop de zorg op dit moment is georganiseerd, is niet houdbaar. Dat betekent dat nieuwe vormen van samenwerken, organiseren en innovatie hard nodig zijn. Daarnaast loopt de zorgsector op het gebied van duurzaam ondernemen achter op andere sectoren. Dit alles vraagt om leiderschap en leiders die aansluiten bij de huidige ontwikkelingen en de zorg richting de toekomst kunnen sturen.

Toekomstperspectief

Met deze cursus krijg je meer zicht op je ambities en mogelijkheden als leidinggevende.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 7 bijeenkomsten in 7 weken
Lesdagen Donderdagochtend (8.45 - 12.10 uur) of -middag (13.00 - 16.20 uur)
Leslocatie Breda, Hogeschoollaan 1
Studiebelasting 16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten. Je werkt de toetsopdracht individueel uit. Zelfstudie wordt ondersteund met fysieke bijeenkomsten. Dan kun je ook sparren met studiegenoten.
Toetsing Schriftelijk verslag Leiderschap in de zorg
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 1.815
Kosten studiematerialen € 60
Aanbevolen literatuur
Start* Week van 11 november 2024*
Aanmelden tot* 14 oktober 2024*

*Onder voorbehoud

Toelatingseisen

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur. Zo weet je zeker dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijd Associate degree opleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de tweejarige opleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.