Continu verbeteren

De cursus Continu verbeteren daagt je uit om binnen je eigen organisatie met de Lean filosofie continu bedrijfsprocessen te verbeteren.

Greenbelt

Tijdens de cursus voer je een onderzoek uit vanuit de Lean filosofie op het niveau Greenbelt, met als doel een verbetering te realiseren in een primair proces binnen je eigen organisatie. Dit doe je door het probleem te herkennen en benoemen vanuit de gedachte van waarde voor de klant.

Implementatieplan

Je analyseert wat de knelpunten zijn bij dit probleem, waarbij je in staat bent de grootste grondoorzaken vast te stellen. Voor deze grondoorzaken bedenk je creatieve oplossingen en schrijf je een compleet implementatieplan. Je bent in staat om de behaalde resultaten te borgen binnen je eigen organisatie.

Aan deze cursus is een Greenbelt-certificaat gekoppeld, dat wordt afgegeven door een gecertificeerde instantie. De aanvraag kost € 500 en is naar keuze van de cursist.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 10 bijeenkomsten in 20 weken
Lesdagen Dinsdag 18.00 – 21.45 uur
Leslocatie Tilburg, Professor Cobbenhagenlaan 13
Studiebelasting 12-16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
Toetsing Assessment (Criteriumgericht Interview)
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus € 3.000 inclusief toetsingskosten
Kosten studiematerialen € 200
Start* Week van 29 januari 2024
 Aanmelden tot* 17 december 2023

* Onder voorbehoud

Toelatingsadvies

Wij adviseren een havo- of mbo niveau 4-diploma en een relevante werkplek om de studieopdrachten uit te voeren. Als je vragen hebt of je aanmeldt, krijg je een adviesgesprek met de studieadviseur, zodat je zeker weet dat de cursus goed aansluit.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de deeltijdbacheloropleiding Technische Bedrijfskunde. Je volgt deze samen met studenten van de vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Cursusvoorwaarden

Je hebt als cursist verschillende rechten en plichten. Lees meer over de cursusvoorwaarden.