Coaching van zorgmedewerkers

In de cursus Coaching van zorgmedewerkers staat het leidinggeven aan zorgmedewerkers centraal. Daarbij draait het zowel om hun ontwikkeling als om het resultaat.

Ontwikkeling

Je verdiept je in situationele leiderschapsstijlen, taakvolwassenheid van medewerkers en coachende gespreksvoering. Je ontwikkelt jezelf in de benodigde gesprekstechnische competenties voor een resultaat- en mensgerichte aansturing van medewerkers. Deze cursus rond je af met een portfolio met 3 producten.

Leiderschapsstijl

Het is van belang om de medewerkers via een passende leiderschapsstijl te stimuleren zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor is zicht op het taakvolwassenheidsniveau van medewerkers nodig en op de leiderschapsstijl die daarbij past. Daarbij speelt jouw persoonlijke voorkeursstijl ook een rol. Daarnaast zijn coachende vaardigheden om medewerkers te kunnen stimuleren en te motiveren nodig om hen te ontwikkelen in hun taakvolwassenheid.

Specificaties cursus

Cursusspecificaties  
Duur 6 bijeenkomsten in 7 weken
Lesdagen

Donderdag van 14.40 – 22.00 uur (Breda)

Leslocatie

Breda, Hogeschoollaan 1

Studiebelasting    16 uur zelfstudie per week, naast bijeenkomsten.
De toetsopdracht voer je uit in de praktijk.
Certificaat Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat van deelname. Wil je de volledige opleiding volgen, dan kun je met jouw certificaat mogelijk vrijstellingen krijgen.
Kosten cursus €1.500,  inclusief toetsingskosten en exclusief €100 -  €250 aan studiematerialen.
Start Donderdag 21 april 2022, Breda
Aanmelden tot 21 maart 2022

Toelatingseisen

Havo of mbo-diploma niveau 4 en een geschikte werkplek. Als we meer informatie nodig hebben, dan krijg je een aanvullend intakegesprek met de studieadviseur.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, kun je vanaf 21 jaar worden toegelaten op basis van een assessment, de 21+ Toets. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Aanvullende info

Deze cursus is onderdeel van de Bachelor en Associate degree deeltijdopleiding Management in de Zorg. Je volgt deze samen met studenten van de twee- of vierjarige deeltijdopleiding. We noemen het hier een cursus, binnen de opleiding hebben we het over een module.

Meer inhoudelijke informatie vind je op ons interne platform Avans Studypath.