Sophie van Loon

Scrum master Sophie van Loon vindt het fijn dat ze met en voor jong volwassenen en docenten werkt. “Omdat zij zulke duidelijke ideeën hebben. En omdat onze studenten je steeds een spiegel voorhouden.” Ze houdt van de afwisseling in haar werk. En vindt het heerlijk dat ze na 20 jaar dienstverband kan zeggen dat ze veel nieuws leert. “Dat Avans het onderwijs en de bedrijfsvoering ingrijpend gaat veranderen, maakt mijn werk extra interessant. Heel tof om deze hele omschakeling mee vorm te geven.”

Meer wendbaar en flexibel

Sophie is scrum master van 2 teams, waarmee ze volgens de scrum-aanpak aan doelen werkt en er door onder andere coaching en managing voor zorgt dat iedereen binnen het team zijn of haar werk goed kan doen. Zo’n scrumteam bestaat altijd uit een product owner, scrum master en developmentteam, met bijvoorbeeld een tester, Mendix-developer en UX designer. “Met het projectteam Avans One hebben we enkele maanden geleden een studentenapp opgeleverd. Een flexibele, digitale omgeving, waar alle relevante informatie, communicatie en digitale toepassingen van Avans op 1 plek verzameld is. Bij de ontwikkeling ervan hadden we veel contact met de gebruikers. Dan hoor je dus direct terug waar ze blij van worden. En wat nog beter kan. Die reacties helpen ons om een beter eindproduct te maken. Begin maart hebben we de docenten- en medewerkersapp gerealiseerd en binnenkort gaan we werken aan het portaal.” Sophie’s tweede projectteam is gericht op de transformatie van Avans. “Met dit team werken we aan de omschakeling bij Avans om meer zelforganiserend te werken. En zijn we verantwoordelijk voor alles rondom de transformatie naar een zogenaamde BusDevOps-omgeving. BUsDevOps betekent dat organisatieonderdelen in de toekomst projecten en toepassingen die ze zelf ontwikkeld hebben, ook zelf draaiend houden en er onafhankelijk van anderen mee werken. Wij helpen de organisatie dus om meer wendbaar en flexibel te worden. Ik vind het leuk om aan deze organisatieomslag mee te kunnen werken.”

Scrum master gilde

Avans-scrumteams werken aan allerlei nieuwe ontwikkelingen en faciliteiten. Zo werkt het ene scrumteam bijvoorbeeld aan uitwerkingen waardoor studenten straks zelf hun eigen leerroute kunnen samenstellen, het ander scrumteam gaat aan de slag met nieuwe ideeën voor stages. En er zijn scrumteams die werken aan concepten voor andere vormen van samenwerking met bedrijven. Sophie: “Volgens de scrum-aanpak werken we met een team van 3 tot 9 mensen in sprints van 3 weken aan deelprojecten. Daarvoor werken we ook samen met mensen uit alle hoeken van onze organisatie. Dat doen we in een open sfeer en met respect voor ieders mening en inbreng. De resultaten aan het eind van elke sprint leggen we voor aan de gebruikers. Zo heb je korte lijntjes en worden plannen snel concreet.
Daarnaast vormen alle scrum masters van Avans samen een gilde. Zo kunnen we onderling onze kennis delen en blijven we groeien in ons vak. Bovendien heb je als scrum master ook zelf een eigen coach. Door wat je deelt in het gilde en omdat je kunt sparren met je eigen coach kun je je eigen team echt naar een hoger niveau tillen.”

Veel variatie en toch gestructureerd

“Eigenlijk ben ik iemand die geen oude schoenen weggooit voordat ik andere heb. Maar toen ik aangaf dat ik graag iets heel anders wilde doen en ik in het team van Avans One aan de slag mocht gaan, greep ik die kans met beide handen aan. Toen het team volgens de scrum methode bleek te werken en ik werd ondergedompeld in de wereld van scrum, werd ik steeds enthousiaster om als scrum master aan de slag te gaan. De variatie sprak me aan. Elke 3 weken ander werk op de backlog, maar wel gestructureerd. Geen dag is hetzelfde. Samen met mijn teams werk ik per project steeds met andere mensen bij Avans samen. En binnen mijn scrumteam heb ik ook steeds andere rollen.
De ene keer ben ik facilitator, dan weer coach, trainer of mentor. Ik probeer belemmeringen weg te nemen zodat teamleden zich op hun werk kunnen focussen. Samen met mijn team streef ik naar de beste oplossing, die we vervolgens voorleggen aan onze stakeholders. Dat kunnen studenten zijn, maar ook teams of projectgroepen. Half Avans dus. Daar krijg ik energie van!”

Veel mogelijkheden om door te groeien

Sophie begon 20 jaar geleden bij Avans als communicatiemedewerker voor een van de academies. De afgelopen jaren was ze afwisselend accountmanager communicatie, traffic-drukwerkbegeleider, communicatieadviseur en projectleider van communicatieprojecten. “Dat is fijn bij Avans, dat er veel mogelijkheden zijn om door te groeien in zo’n grote organisatie. Een organisatie die – zo vind ik- in al die jaren ook minder hiërarchisch is geworden. Nu heb ik opnieuw een job waar ik elke dag leer en waar een nieuwe wereld voor mij is opengegaan. De scrumteams zijn constant in ontwikkeling. Mooi om iedereen te begeleiden en te werken aan teamvorming. Bovendien gaan we als scrum masters korte trainingen geven over scrum en agile werken.

Ik kom dus uit de hoek van communicatie en werk nu vooral veel samen met IT’ers, studenten en collega’s uit het onderwijs. Daardoor heb ik weer zoveel nieuws geleerd! Gewoon door te doen. Ik ben echt blij en gelukkig in deze functie. Ik voel dat ik gewaardeerd word en zit hier helemaal op mijn plek.”