Imke van Gaal

Imke over talentontwikkeling

 

Imke: “Als je wilt leren, zijn er bij Avans veel kansen. Je krijgt ook volop ruimte om je eigen rol in te vullen. Wel is het belangrijk om je eigen grenzen aan te geven. Kijk daarom goed waar jouw onzekerheden zitten en maak ze zo klein mogelijk door erover te praten. Als je dat hebt gedaan, moet je de sprong gewoon wagen.” 

Imke startte 7 jaar geleden als projectondersteuner bij de focusgroep Eigentijds onderwijs van Avans. Tegelijk was ze binnen het project Hippocampus verantwoordelijk voor de communicatie en voor het deelproject Matching, dat erop gericht was om de juiste student op de juiste plaats te krijgen. Hierna volgden er weer andere projecten: de communicatie en activatiestrategie binnen het programma Avans Duurzaam, de curriculum- en onderwijsvernieuwing bij AGZ en in het sociale domein het project ‘Thuis in de wijk’. Tussendoor was ze betrokken bij de curriculumvernieuwing van Mens en Techniek. Sinds eind 2017 is ze programmamanager Avans Duurzaam. “Deze functie past perfect bij me. Alles wat me boeit komt in dit programma samen.”

Leren door te durven

“Door mijn functies bij eerdere projecten heb ik veel geleerd. En natuurlijk was niet elke taak of periode gemakkelijk. Maar echt: daarvan leerde ik juist het meest. Ik wil heel graag nieuwe stappen blijven zetten en veel leren. En dat lukt nou eenmaal het best als je uit je comfortzone gaat. En nu, in mijn huidige rol als programmamanager Avans Duurzaam, kan ik alles wat ik tot nu toe heb geleerd toepassen. En dat in een team dat duurzaam denken en doen mag verankeren binnen Avans. Hoe mooi is dat? Om te mogen bijdragen aan de bewustwording van duizenden studenten en medewerkers en zo de wereld beetje bij beetje mooier te maken. Geweldig toch?”
“Met ons team ontwikkelen we beleid over duurzaamheid en geven we het College van Bestuur advies. We denken mee met academies, denken na over moeilijke vraagstukken en werken aan organisatiebrede activiteiten. Het thema spreekt me enorm aan en ik vind het fijn dat ik alle ruimte krijg. Ik heb meer beslisbevoegdheid, meer verantwoordelijkheid natuurlijk ook. Maar wel in een team waar ik me als een vis in het water voel. Ik mag met deze club van enorm bevlogen mensen plannen maken, veranderingen in gang zetten en activiteiten ontwikkelen. Die uitdaging geeft me zo’n drive! 

Bespreek je onzekerheden

“Ik ben blij met alle rollen die ik al mocht vervullen binnen Avans. Toch begrijp ik het wel dat collega’s twijfelen of ze een nieuwe weg in willen slaan. Want dat is binnen Avans best spannend. Het betekent namelijk ook meer onzekerheid. Zeker als je over de grenzen van je eigen bedrijfsonderdeel heen wilt stappen. Ik kan me indenken dat dit een drempel is. Van de ene kant vind ik dat Avans en verschillende organisatieonderdelen nog wel wat kunnen doen om die drempel te verlagen. Maar van de andere kant: laat je niet teveel tegenhouden als je wilt ontwikkelen. Praat met mensen, bespreek mogelijke scenario’s en perspectieven en bepaal je strategie. En wanneer je jouw vragen en onzekerheden zo klein mogelijk hebt gemaakt door alles door te spreken, waag dan de stap. Dan komt het echt wel goed. Je gaat er hoe dan ook veel van leren!”

“Het komt erop neer dat je bij Avans je eigen ontwikkeling kunt creëren en vormgeven. Zeker als je je graag wilt ontwikkelen. Gewoon door te laten weten dat je die wens hebt. Zo doe ik het ook. Als het eind van een project in zicht komt, laat ik aan diverse mensen weten dat ik bijna beschikbaar ben voor een nieuwe rol. Ik laat actief weten wat ik wil. Daardoor ging de overgang van het ene naar het andere project ook best natuurlijk. En kan ik nu terugkijken op heel leerzame jaren. Mooie jaren ook. Bijvoorbeeld met het hechte duurzaamheidsteam, waarmee we werkten aan het verkrijgen van de AISHE-sterren. Een intensieve en heel bijzondere periode. Ik ben er trots op wat we toen als team hebben neergezet. Maar dat ben ik zeker ook op het Hippocampus-traject. Hier wisten we, na een hobbelige start, door de grote teamspirit de samenwerking te bevorderen en het project goed af te ronden. En dan ook steeds met zulke fijne mensen om me heen. Dat maakt het zo leuk: die afwisseling, de grote inzet en de trots. We hebben mooie dingen bereikt en zelf heb ik veel geleerd. Vooral om wat me dwars zit te benoemen, grenzen te stellen en tegelijk bij mijn gevoel te blijven.”