Eric van Gennip

Functie: docent
Werkt bij: de opleiding Business Innovation

“Ik heb altijd docent willen worden, maar mijn loopbaan liep anders. Ik ben opgeleid als journalist en heb jaren in de marketing en communicatie gewerkt. Tot ik de kans kreeg om in 2013 als docent voor de opleiding Advanced Business Creation (nu Business Innovation) aan de slag te gaan. Hierdoor zag ik mijn jeugddroom alsnog uitkomen.”

21st Century skills

“De essentie van de opleiding is studenten vaardigheden bijbrengen waarmee ze zich kunnen onderscheiden in een permanent veranderende wereld. Noem het maar de ‘21st Century skills’. Ik probeer studenten ervan bewust te maken dat lenigheid van geest en blijven leren essentieel zijn om inzetbaar te blijven.”

 

Flexibel

“Het docententeam heeft een buitengewoon diverse samenstelling. Omdat we een opleiding zijn op het snijvlak van business en creativiteit zijn er bijvoorbeeld docenten die creatief kunnen denken en veel weten van design. Maar ik heb ook collega’s die alles afweten van business en organisatiekunde. Dat maakt deze opleiding juist zo interessant.”

“De docenten moeten erg flexibel zijn. Van gesprekken voeren met potentiële opdrachtgevers tot coaching van de studenten bij hun projecten of stages. Maar dat is ook het mooie: dat de continu veranderende wereld constant binnen sijpelt. We kunnen niet achterblijven in onze vakken die de studenten voorbereiden op de wereld van later. Zo doen we veel met virtual reality, big data en andere relevante nieuwe ontwikkelingen. Ontzettend spannend om over zulke onderwerpen theorie te vinden en nieuwe lessen te ontwerpen.”

Ontwikkelen

“We willen de studenten het liefst buiten hebben, in contact met bedrijven. Er zijn ook veel concept-battles en hackathons waaraan ze kunnen meedoen om zich te trainen in het innoveren. Ook als docent krijg je binnen de opleiding alle kans om jezelf verder te ontwikkelen. Dat kan in een thema zoals virtual reality, maar zelf heb ik een serious game ontwikkeld, anderen promoveren en weer anderen zijn buiten de opleiding druk met hun eigen bedrijf.”