Werktuigbouwkunde voltijd hbo

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

De opleiding Werktuigbouwkunde is een mooie mix van analytisch denkvermogen, ruimtelijk inzicht en technisch creatief. Je kunt goed rekenen, je lost problemen op een constructieve manier op en wil graag in de industrie aan de slag.

In de huidige industrie is er bijvoorbeeld veel vraag naar robotisering. Hoe kunnen we een menselijke handeling laten uitvoeren door een robot. De handelingen moeten steeds sneller en nauwkeuriger. Als werktuigbouwkundig engineer ontwerp je deze automatische systemen.

Jij

Je vindt het ontwerpen van machines, producten en processen interessant. Je werkt zorgvuldig en doordacht en je bent creatief. Je kunt goed analyseren en houdt van het oplossen van technische problemen.

De opleiding Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde in Den Bosch leidt je op tot startbekwame Mechanical Design Engineer. Je ontwerpt machines, gereedschappen en producten. Veel afstudeerders werken in de technologische industrie, zoals de machinebouw, aandrijf- en besturingstechniek en material handling. Voor een goede aansluiting met het werkveld ligt de focus op ontwerpen en construeren, mechanica, productietechniek & materiaalkunde, energietechniek en mechatronica.

Na je afstuderen behaal je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

Kleinschaligheid en persoonlijke sfeer kenmerken de opleiding. Evenals een goede balans tussen theorie en praktijk. Je volgt de eerste 2 jaar basisvakken om inzicht te krijgen in de werking van machines. De theorie gebruik je voor practica in de werkplaats.

De opleiding Werktuigbouwkunde Avans 's-Hertogenbosch wordt ontzettend gewaardeerd door studenten en is gekozen tot beste opleiding Werktuigbouwkunde van Nederland in de Keuzegids Hbo 2021. 

In onderstaande video vertellen studenten over de opleiding Werktuigbouwkunde.

 

Meld je nu aan voor een meeloopdag op locatie met studenten Werktuigbouwkunde.

Bekijk ook onze voorlichtingspresentatie!

Stel je vragen 

over de opleiding:
stel je vragen over de opleiding via Instagram. Je krijgt antwoord van een van de studenten. 
aan ons onderwijsbureau: 
stel je vragen over de lessen of over studiekeuze via aii-onderwijsbureau@avans.nl of WhatsApp 06 - 18 57 91 66.

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie