Werktuigbouwkunde voltijd hbo

The Ralley

The Ralley

Eerstejaarsstudenten starten met ‘The Ralley’. Een project waarbij ze voertuigen ontwikkelen om uiteindelijk tegen elkaar te racen.

De opdracht

De studenten werken in teams aan het ontwerpen en realiseren van voertuigen. Ze krijgen een accu en een elektrische motor. Dat is het enige. Ze werken zelf aan het ontwikkelen en uitwerken van een idee, de berekening, het ontwerp en het maken van het uiteindelijke voertuig. In het voorjaar bereiden ze zich voor op de race waarbij ze een parcours afleggen rondom het gebouw van Avans Hogeschool.

Leerproces

The Ralley is een leerzaam en boeiend project. Als student leer je samenwerken, vergaderen en professionele rapportages te maken. Je verdiept je in projectmanagement en leert hoe een werktuigbouwkundig ontwerpproces verloopt. Van begin tot eind. In de theorielessen leer je om technische tekeningen te maken met behulp van Solid Works. En hoe je overbrengingen berekent en sterkteanalyses maakt. In de werkplaats van Avans fabriceer je onderdelen met behulp van draaibanken en las- en snij-apparatuur.

De race

Docent werktuigbouwkunde Maria Cliteur: “De eindwedstrijd in voorjaar 2014 was een grote en gezellige happening. Er was een parcours uitgezet om ons schoolgebouw waar de studenten in verschillende wedstrijden met elkaar raceten. Onze eigen dj Kiske zorgde voor duidelijke communicatie, verslaggeving  en een enthousiaste sfeer. We sloten de dag af met een welverdiende BBQ.”

Bekijk de film en ervaar de Ralley.