Werktuigbouwkunde voltijd hbo

Opbouw van de opleiding

Stage

Je start je derde jaar met een halfjaar stage. In Nederland of het buitenland. Je zoekt een stageplaats in jouw specialisatie en toekomstige beroep. Je stage is een belangrijk element in je opleiding. Je ontwikkelt je vakmanschap. En je weet beter wat je wilt bereiken. Je voert zelfstandig een aantal opdrachten uit binnen het stagebedrijf. En brengt de kennis die je opdeed in de eerste twee jaar in praktijk.

Een mentor van het bedrijf en een docent begeleiden je. Jouw docent denkt met je mee over je persoonlijke leerdoelen. En over welke werkzaamheden het beste bij jou passen. Jij vindt het bijvoorbeeld lastig om een technische rapport te maken. Dit wordt dan jouw persoonlijke leerdoel.

Je maakt een rapportage en een presentatie van de resultaten. Zodat de onderneming jouw aanbevelingen daadwerkelijk doorvoert binnen het bedrijf.

Je kunt bij de stichting Steunfonds Technisch Hoger Onderwijs voor bijzondere projecten subsidie aanvragen.

Voorbeeld stageproject

ETF mining trucks

ETF mining trucks

Derdejaarsstudenten zijn na 2 volle studiejaren in staat om een echt werktuigbouwkundig probleem aan te pakken. Zo werkten 2 studenten aan een aandrijfas van een mijntruck.