Werktuigbouwkunde voltijd hbo

Opbouw van de opleiding

Afstuderen

Je werkt het laatste halfjaar aan een afstudeeropdracht. Daarin laat je zien dat je jouw kennis en vaardigheden in de praktijk kunt toepassen. Je kiest een afstudeeropdracht die het beste bij je past. Bij jouw persoonlijke voorkeuren en affiniteiten. Bijvoorbeeld een opdracht in constructie- of productietechniek. Je bedenkt, berekent en ontwerpt nieuwe producten.Of verbetert bestaande producten, gereedschappen en machines.

Of je kiest voor energietechniek. En je bedenkt, berekent en ontwerpt installaties of machines waarin energieomzettingen plaatsvinden. Voor gebouwen, ziekenhuizen en elektriciteitscentrales.

Jouw interesse kan ook uitgaan naar productieautomatisering. Je houdt je dan bezig met het bedenken, berekenen, ontwerpen en fabriceren van producten en installaties. Je gebruikt technieken als numerieke besturing van productiemachines. En Computer Aided Manufacturing.

Je kunt ook voor een commerciële afstudeeropdracht kiezen. Je krijgt te maken met industriële marketing, marktonderzoek en innovatiemanagement. Je controleert voorraden, goederentransporten en planningstechnieken. Deze afstudeerrichting sluit aan bij de minor Commercieel Ingenieur.