Social Work Associate degree

Deeltijdopleiding in Breda

Deeltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

De Associate degree-opleiding Social Work is perfect voor social workers die zich verder willen ontwikkelen als professional. Maar ook voor wie vanuit een andere branche wil overstappen.

Als Social Worker bedenk jij oplossingen voor mensen met sociaal-maatschappelijke problemen. Je ondersteunt diverse doelgroepen, van jong tot oud. Mogelijk werk je al binnen het sociale domein en wil je je verder ontwikkelen naar een functie als coach, reclasseringswerker of pedagogisch medewerker.

Jij

Als social worker werk je met mensen van jong tot oud, met allerlei achtergronden en hulpvragen. Om problemen te voorkomen of op te lossen moet je ondernemend, creatief en analytisch zijn.

Als social worker leef jij je in diverse doelgroepen in en ben je bekend met wet- en regelgeving in het sociale domein. Je gaat werken in de directe woon- en leefomgeving van mensen of de langdurige zorg.

De opleiding Social Work Associate degree

Bij de opleiding ondersteunen we je met persoonlijke aandacht. Of je nu al werkt als social worker of nieuw bent in het vakgebied. Onze studieloopbaancoach helpt je met plannen en onze docenten leren je alles over het vak social work. De praktijkbegeleider is er om je de weg te wijzen bij leren in de praktijk. Daarnaast leer je van je studiegenoten. Zij geven je inzicht in de beroepsmogelijkheden.

Kenmerkend voor deze opleiding

Je leert niet alleen op school, maar ook online en op je werkplek. Theorie en praktijk zijn verbonden. Je bepaalt deels zelf hóe je studeert. Als je aantoonbare kennis hebt over onderwerpen, kun je versneld studeren. Je kiest zelf of je de stof zelfstandig of online bestudeert of dat je juist in een groep lessen volgt. Een combinatie van deze methodes past vaak het beste. Je begeleiders helpen je hierin een goede keuze te maken.