Management in de Zorg deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

De hbo-deeltijdopleiding Management in de Zorg leidt jou in 4 jaar op tot leidinggevende in de zorg. Je combineert je menselijke kant met een bedrijfskundige feeling.

Je werkt in de zorg en ambieert een hogere functie. Mensen coachen en begeleiden, dat ligt je wel. Je bent ook nieuwsgierig naar de bedrijfskundige kant van de organisatie en wilt meer weten over veranderingen binnen zorg en welzijn. De opleiding Management in de Zorg lijkt je wel wat. Vooral de nadruk op persoonlijk leiderschap en reflectie op je functioneren spreken je aan binnen deze deeltijdopleiding.

Jij

Je werkt in de zorg en bent ambitieus. De menselijke kant van de zorg én het bedrijfskundige aspect vind je leuk. Anderen aansturen en verantwoordelijkheid dragen gaan je goed af. De ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg volg je op de voet. Je bent een doorzetter, flexibel en gaat goed om met druk.

De opleiding Management in de Zorg

In deze opleiding leer jij hoe organisatie-, personeels- en kwaliteitsmanagement in de zorgsector werken. En ook welke ontwikkelingen in het werkveld spelen, hoe je daarmee omgaat en hoe je medewerkers aanstuurt. Ook strategisch management, kwaliteitsmanagement en ondernemen in de zorg komen aan bod. Praktische skills zijn natuurlijk ook nuttig en die leer je ook, zoals communiceren en presenteren. En je weet hoe je ervoor zorgt dat betrokkenen, afdelingen en organisaties goed samenwerken.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding sluit nauw aan bij de praktijk. De docenten komen uit het werkveld, waardoor zij veel kennis hebben over managementfuncties in de zorg. Je volgt lessen in ondernemerschap en er is veel aandacht voor persoonlijke effectiviteit. Je leert door blended learning: een combinatie van contactonderwijs, werkplek leren en online leren.

Tweejarige opleiding

Als je 4 jaar studeren te lang vindt, kun je kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Management in de Zorg Associate degree. Na het behalen van deze opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Management in de Zorg te behalen.