Management in de Zorg Associate degree deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

Jij wilt hogerop in je huidige baan of een nieuwe richting inslaan. In de deeltijdopleiding Management in de Zorg Associate degree leer je vaardigheden om je te ontwikkelen tot manager in de zorg.

Mensen coachen, dat ligt je wel. Je bent nog steeds blij met je baan in de zorg, maar je zoekt iets meer uitdaging. Je wilt ook graag organiseren en coördineren. En meer weten over de veranderingen binnen zorg en welzijn. Met de Associate degree Management in de Zorg verdiep je je in de bedrijfskundige kant van de gezondheidszorg. Vooral de nadruk op leidinggeven en reflectie op je functioneren spreken je aan binnen deze opleiding.

Jij

Je werkt in de zorgsector en bent ambitieus. Je hebt belangstelling voor de menselijke kant van de zorg, maar ook voor de bedrijfskundige. Daarbij vind je het leuk om binnen een team te werken en om anderen aan te sturen. De ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg volg je op de voet. Anderen omschrijven jou als een doorzetter. Bovendien ben je flexibel en kun je goed plannen.

De opleiding Management in de Zorg Associate degree

In het eerste jaar leg je de basis voor een managementfunctie. In het tweede jaar ga je de diepte in. Je oefent met vaardigheden zoals presenteren, organiseren en communiceren. Ook leer je hoe je als manager vraagstukken op de werkvloer oplost. Zo weet je na de opleiding welke ontwikkelingen er spelen in het werkveld, hoe je daarmee omgaat en hoe je medewerkers daarin begeleidt.

Kenmerkend voor deze opleiding

Je leert door blended learning: een combinatie van contactonderwijs, online leren en het leren op jouw werkplek. De docenten uit het werkveld besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo is er altijd een sterke link met de praktijk.

Vierjarige opleiding

Naast de deeltijdopleiding Associate degree kun je ook kiezen voor de Bachelor deeltijdopleiding Management in de Zorg. Deze deeltijdopleiding rond je af in 4 jaar.