Leraar Basisonderwijs deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

Tijdens de flexibele deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs doe je pedagogische en didactische kennis op die je direct in de praktijk brengt. Je hebt veel vrijheid en er is ruimte voor creativiteit.

Je wilt met kinderen werken maar daarvoor heb je meer pedagogische of didactische vaardigheden nodig. Daarom volg je de deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs waarin je aan je beroepsvaardigheden werkt en je ontwikkelt tot een professionele leerkracht met een eigen stijl van lesgeven.

Jij

Je bent flexibel, creatief en je vindt het natuurlijk leuk om met kinderen te werken. Je hebt de motivatie om je didactische en pedagogische vaardigheden te vergroten. Ook ben je gedisciplineerd en kun je goed plannen. Je bent je ervan bewust dat het vak van leerkracht pittig is, je staat dan ook stevig in je schoenen.

De opleiding Leraar Basisonderwijs

Je doet kennis en ervaring op om op een basisschool voor de klas te staan. Je ontwikkelt je in het geven en voorbereiden van lessen en je leert om het onderwijs te evalueren en te verbeteren. Ook krijg je inzicht in je professionele identiteit. Je toont je vaardigheden aan in schriftelijke en mondelinge toetsen, werkstukken, presentaties, stagebeoordelingen, je portfolio en in assessments.

Kenmerkend voor deze opleiding

De deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs is kleinschalig. Je krijgt veel aandacht en de contacten zijn persoonlijk. Een goede begeleiding in de vorm van coaching staat dan ook voorop. En ook mag je van Avans verwachten dat zij een stageplek regelt. Je kunt gebruik maken van het Labyrint, een werkplek voor digitale innovatie waar je experimenteert met nieuwe digitale ontwikkelingen zoals drones, bee-bots en Prowise digitale borden.

2-jarig zij-instroomtraject

Wil je graag zo snel mogelijk aan de slag als Leraar basisonderwijs? Avans Hogeschool biedt ook een 2-jarig zij-instroomtraject aan voor de opleiding Leraar Basisonderwijs. Heb je (minimaal) een afgeronde hbo-bachelor? Beschik je over voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring voor het onderwijs? Dan is het zij-instroomtraject misschien iets voor jou. Als een schoolbestuur met jou in zee wil gaan, dan stomen we jou samen binnen 2 jaar klaar voor het getuigschrift. Wil je meer weten? Bekijk het online magazine over het zij-instroomtraject.