Informatica

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Laptops, tablets, smartphones, games en elektronisch bankieren: voor jou de gewoonste zaak van de wereld. Ze werken door software die je leert ontwikkelen en toepassen bij de opleiding Informatica.

Met internet, games, elektronisch bankieren en geautomatiseerde productieprocessen werk je in het hart van de digitale wereld. Dit soort ICT-toepassingen hebben één ding gemeen: ze werken dankzij ingewikkelde software.

Jij

Je wilt software leren bouwen. Of leren om organisaties te verbeteren met ICT-oplossingen. Je bent goed in structureren en plannen en denkt logisch na. Je bent prima in staat om zelfstandig te werken. Maar ook samenwerken gaat je goed af. Met andere ICT'ers, klanten of vormgevers. Desnoods onder tijdsdruk. Je kunt ook goed uitleggen wat je gemaakt hebt. En luisteren naar gebruikers en opdrachtgevers.

De opleiding Informatica

Je leert alles over softwareontwikkeling en waarvoor je software kunt inzetten. Je onderzoekt aan welke eisen software moet voldoen en hoe je deze vertaalt naar een werkend computerprogramma. Of je onderzoekt hoe bedrijven slimmer en efficiënter kunnen werken met de juiste ICT. Je leert bedrijven te adviseren over goede ICT-oplossingen.

Na de opleiding ben je Bachelor of Science. Je vindt snel een goede baan, want de arbeidsmarkt zit te springen om goede hoogopgeleide ICT'ers.

Kenmerkend voor deze opleiding

Topopleiding_Keuzegids_Hbo2018_AvansDeze opleiding is gekozen tot beste opleiding Informatica, door weekblad Elsevier 2017 en door Keuzegids Hbo 2018.

Studenten beoordelen het docententeam van de opleiding Informatica als beste docententeam van grote hbo-bacheloropleidingen in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Elsevier in 2017 op basis van de Nationale Studenten Enquête.

Verschil tussen Informatica en Technische Informatica

Bij zowel Informatica en als Technische Informatica leer je hoe je software moet bouwen. Toch zijn er aanzienlijke verschillen tussen deze 2 opleidingen. Dat heeft te maken met het apparaat waar je software voor bouwt.

Bij de opleiding Technische Informatica leer je software schrijven om kleine chips te kunnen aansturen of uitlezen. Daarvoor moet je veel van hardware weten en ook dat leer je op de opleiding. Apparaten waar technische softwarechips inzitten zijn bijvoorbeeld auto's, TV's en LED-lampen. Zo'n beetje ieder apparaat waar stroom doorheen gaat, heeft een chip waarvoor een technisch informaticus software schrijft.

Bij de opleiding Informatica leer je ook software schrijven. Die software draait meestal op een computer die met het internet verbonden is. Denk bijvoorbeeld aan software voor websites en webwinkels, maar ook aan betaalsoftware en logistieke software

Open dag 3 november 2018

, Breda, 's-Hertogenbosch, Tilburg

Aanmelden Meer informatie