Informatica deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

Software is overal. In de deeltijdopleiding Informatica leer je alles over systemen, databases, bedrijfsprocessen en softwarearchitectuur. Zo word je de schakel tussen procesverbetering en techniek.

Jouw baan in de ICT-branche bevalt je, maar je wilt graag hogerop om aan de slag te gaan met het traject van softwareontwerp tot -gebruik. Dat wil je bereiken door het volgen van de opleiding Informatica waarbij je je ontwikkelt tot een professionele software engineer.

Jij

Je werkt in de ICT en wilt graag software engineer worden. Met jouw voorliefde voor computertechniek wil je bedrijfsprocessen verbeteren. Je bent analytisch en gestructureerd. Bovendien ben je ambitieus en gedisciplineerd.

De opleiding Informatica

Tijdens de deeltijdopleiding Informatica leer je software ontwerpen, data en databases beheren en bedrijfsprocessen programmeren en analyseren. Je houdt je bezig met verbeterprocessen en de technische mogelijkheden. Ook werk je aan beroepsvaardigheden zoals samenwerken, communiceren, projectmatig werken en analyseren. Na afronding mag je jezelf bachelor of Science noemen.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding Informatica is kleinschalig en persoonlijk. Als student heb je direct contact met ervaren docenten uit het werkveld. De opleiding bestaat uit modules en sluit nauw aan op de praktijk. Je combineert werkplek-leren met online leren en contactonderwijs. Daarin maak je je eigen keuzes. Je docenten en begeleiders helpen je daarbij.

Tweejarige opleiding

Als je 4 jaar studeren te lang vindt, kun je ook kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Informatica Associate degree. Na het behalen van deze opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Informatica te behalen.