HBO-Verpleegkunde voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

Je kiest met de opleiding HBO-Verpleegkunde voor een uitdagend en boeiend beroep. Als verpleegkundige ben je breed opgeleid. Je kunt gaan werken in alle sectoren binnen de zorg.

Hbo-verpleegkundigen hebben een veelzijdig beroep. Je gaat aan de slag als wijkverpleegkundige, begeleidt ouders op het consultatiebureau, coördineert en verleent zorg in het ziekenhuis of je bent kwaliteitsadviseur in een zorg- en behandelcentrum. Als verpleegkundige kun je op veel plekken terecht.

Deze opleiding is gekozen tot beste opleiding HBO-Verpleegkunde van Nederland, door Keuzegids Hbo 2022. 

Jij

Je wilt verpleegkundige worden. Dan werk je graag met mensen en ben je geïnteresseerd in gezondheid. Je staat stevig in je schoenen om allerlei vormen van zorg te kunnen bieden. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. En stress op z'n tijd, daar kun jij wel tegen. Ook ben je niet bang om kritisch naar jezelf te kijken, want je wilt het beste uit jezelf halen. Als jij jezelf hierin herkent, dan is de studie Verpleegkunde echt iets voor jou.

De opleiding HBO-Verpleegkunde

Als je Verpleegkunde gaat studeren word je opgeleid tot algemeen verpleegkundige. In de eerste jaren volg je een breed programma. In de jaren daarna maak je ook eigen keuzes. Bijvoorbeeld over gezond gedrag, multidisciplinair samenwerken of het bevorderen van kwaliteit. Tijdens de afstudeerfase laat je zien dat je over alle competenties van een hbo-verpleegkundige beschikt.

Na deze HBO-Verpleegkunde voltijdopleiding mag je je Bachelor of Science noemen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Je kunt deze studie volgen in verschillende varianten. Uiteraard kun je kiezen voor een deeltijdopleiding. Maar je mag na 2 of 2,5 jaar voltijdstudie ook switchen naar de duale opleiding. Heb je al een mbo-v-diploma? Dan kom je voor een verkort traject in aanmerking. Bekijk de opties en kies wat bij jou past. In deze flyer lees je meer over de verschillen tussen de varianten.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie